Persongalleriet

I romanen om mitt liv och mina resor

Persongalleriet #6: B.B. King live i New York

Höstens resa till Rio de Janeiro gick via New York. Flygbiljetterna skulle införskaffas i god tid och jag kunde hitta ett par tusenlappar billigare biljetter via New York än via Paris eller annan ort i Europa. Flygtiden blev väldigt mycket längre så frågan var om det var värt det. Jag reste tillsammans med två jobbarkompisar och det visade sig att de aldrig varit i New York förut. Så jag kollade upp vad en multi-stop Stockholm - NYC - Rio - Stockholm skulle kosta och det visade sig vara en skillnad på 100:- jämfört med en slät tur och retur. Så nackdelen med en omväg via New York vändes till en fördel. Två städer till priset av en.

Första kvällen blev det ishockey med New York Islanders mot Vancouver ute på Long Island och Nassau Coliseum. Tyvärr blev det inga bilder därifrån  på grund av NHL:s fotoförbud, med hot om beslagtagning av kameran.

Andra kvällen hade vi bokat in oss på B.B. King Blues Club & Grill, där innehavaren själv, 88-årige B.B. King skulle spela med sitt band. Efter middag och förband så kom ett gäng äldre distingerade herrar upp på scenen och drog igång.

Efter några låtar med endast kompbandet leddes kungen själv upp på scenen och fick sin gitarr i knät.

Även om denna blueslegend numera har lite svårt att gå så har han fortfarande ett imponerande bett i både sång och gitarrspel!

Kvällens favoriter blev "Rock Me Baby" och "The Thrill is Gone"!

Avslutar med en skön, lång, version av "The Thrill is Gone" från Crossroads 2010:

Allt för idag!

/Niklas

Postat 2013-12-31 13:44 | Läst 4611 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Persongalleriet #5: Rio Graffiti 2

Här kommer nästa omgång med Graffitibilder från Rio. De första tre från en gångtunnel under vägen, som vi gick när vi skulle ner till stranden från hotellet.

Cristo Redentor #2

Resten av dagens bilder är från vår promenad mellan metrons Botafogostation och linbanan till Sockertoppen, i Urca.

That's it folks!

/Niklas

Postat 2013-12-30 11:52 | Läst 4281 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Persongalleriet #4: En dag på Sockertoppen

Tredje dagen i Rio, den första med klart väder, begav vi oss mot Pao de Acucar, "Sockertoppen". Det kändes som hög tid att vi kom oss upp i tillvaron och fick lite överblick. Men det visade sig vara två timmars kö till linbanan och det fina vädret såg plötsligt inte alls lika fotogeniskt ut. Och efter att vi hade svettats ordentligt i kön, så var det ordentligt blåsigt och till och med lite kyligt på toppen. Nu var detta väderomslag inte helt negativt. Visserligen var den förut, antagligen, klara milsvida sikten nu mer av det disiga slaget, men vi fick en halvtimma med riktigt dramatisk himmel lämpligt placerad mot nästa berömda Rio-kulle: Corcovado med den ståtliga Jesusstatyn Cristo Redentor.

För att komma upp till Sockertoppen behöver man åka två linbanor med mellanlandning halvvägs.

Mycket att se och fota både på kullen halvvägs och högst uppifrån.

Praia de Botafogo och lite lek med tilt-shiftfiltret i Photoshop CC.

Praia do Flamengo.

Praia Vermelha, vid linbanestationen.

Praia de Copacabana.

Stadsdelen Urca vid Sockertoppens fot.

Idrottsplatsen i Urca ser ju rätt mysig ut med två stränder inom ett spjutkasts avstånd.

Praia da Urca.

Urca.

Fåglar kretsade hela tiden runt Sockertoppen. Någon av fotosidans alla kunniga fågelfotografer kanske kan säga vad det är för art om det går att urskilja?

Utsikten mot Corcovado var förstås helt oemotståndlig. Och inte blev det lättare att stå emot då några "gudsstrålar" visade sig på himlen:

Det var allt för den här gången! /Niklas

Postat 2013-12-27 23:50 | Läst 4675 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Persongalleriet #3: Sovjetiska krigsmonumentet i Berlin

Månadsskiftet september/oktober spenderades i Berlin. Sonen flyttade dit i juli och nu var det dags för ett besök. Det blev en del praktiskt som besök på IKEA och uppskruvning av gardinstång med mera. Men vi hann med lite turistande och därmed lite fotande.

Här kommer lite bilder från det lite sterila, den här dagen ganska folktomma, men ändå pampiga Sovjetiska monumentet till alla Sovjetiska soldater som dog under andra världskriget och speciellt de som dog vid Berlins fall 1945. Ungefär 5000 soldater från Röda Armén är begravda här.

Slut för idag!

/Niklas

Postat 2013-12-22 23:01 | Läst 4829 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Persongalleriet #2: Rio Graffiti 1

Månadsskiftet oktober november spenderades i Rio de Janeiro. Naturligtvis dominerade sockertoppsbergen och stränderna stadsbilden på sitt vykortsmässiga sätt.

Men bara nåt kvarter upp från sandstränderna tog staden vid och med den graffitin. Sällan bara ett kludd av tags utan mer i form av street-art.

Ett självporträtt av konstnären?

Vid Arcos do Lapa

Vid Arcos do Lapa

Ett vagt porträtt blickar ut över ett torg

Under motorvägen 1

Under motorvägen 2

Politiskt budskap

Rio lär kunna vara våldsamt. Konsten kanske speglar verkligheten?

Nog för den här gången. /Niklas

Postat 2013-12-21 19:30 | Läst 3870 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 154 155 156 Nästa