Persongalleriet

I romanen om mitt liv och mina resor

Persongalleriet #1: När ska man egentligen starta en blogg?

Och vad ska man ha i den?

Tja, det här är fotosidan, så det här får bli en fotoblogg med foton i.

Ett foto: Brighton 1987 - Nyinköpt trädgårdstomte?

Det som tidigare hindrat mig från att dra igång bloggandet är den ständiga tidsbristen. Och om nån ska läsa den så bör man kanske komma med nåt nytt rätt ofta. Jag kan inte påstå att jag har mer tid nu än förr, men....

Tid: Tokyo 2012

.... efter snart två år på fotosidan, där jag varit ganska aktiv, så känner jag ett behov av att röra mig från begränsningarna som systemet med poolerna ger. I början gick jag med i en massa pooler - en ny för varje bild som jag fick för mig att visa upp. Men det blir kanske lite fånigt att gå med i till exempel porträttpoolen, lägga upp ett (1) porträtt och sen vara klar.

Ett porträtt: Tittut!

Nu känns det som om det utkristalliserat sig vilka få pooler som jag hinner med, orkar med och känner engagemang för: Gatufotopoolen och till viss del Cityscapepoolen. Resten är det nog lika bra att gå ur. Sen har jag lagt upp en massa bilder som inte är med i några pooler. Dessa brukar inte så många titta på, de blir inte så exponerade.

En av mina minst visade bilder. Endast sex "tittar" på två år. Det kanske finns en orsak ;-)

Så jag tänkte att i bloggen kan de bilder som inte passar in i "mina"pooler, men som finns i mina mappar vara med. Plus kanske några som inte finns där. Udda grejer som jag inte bevärdigar med en mapp. Sen tror jag bloggformatet kan passa för nån sorts "reportage" i brist på bättre begrepp. Några bilder som på nåt sätt tillsammans och kanske kompletterade med lite text, kan berätta en historia.

Venice Beach, Los Angeles, 28 juli 2013. Det är tidigt en söndagsmorgon. På vår promenad längs stranden möter vi denne man med sin hund.

Han är väldigt stolt över den och speciellt att han lärt den att bära sitt koppel i munnen.

Han ser kameran och frågar om jag vill ta några bilder. Självklart!

Så jag tänker att bloggen får bli ytterligare en kreativ möjlighet och inte nån sorts kvarnsten runt halsen, med krav på dagliga uppdateringar.

Förresten. God Jul och Gott Nytt År!

/Niklas

Postat 2013-12-19 22:45 | Läst 4070 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 155 156