Det blir nog en ganska blandad blogg. Mitt fotograferande har ingen speciell inriktning utan är mer en avkoppling och ett eget nöje utan några större ambitioner. Ibland finner jag också nöje i mina gamla bilder likväl som i mina nya.

En ganska tråkig bild

Snöblandat regn, grått och trist. Inget engagemang för att göra någonting. Jag tvingade mig att gå ner till "min" lilla sjö, Tollare Träsk, för att åtminstone få lite luft idag. Så här såg det ut, halvfruset vatten och snö i luften.

 

Så här ser det när man tar sig fram till min lilla utsiktsplats.

Framme vid min utsiktsplats.

Att gå ut och titta gjorde i alla fall att jag fick lust att titta på lite roligare bilder. Nedanstående är tagna i april 2016, från samma plats.

I början på april brukar Grågässen anlända, de häckar inte där men det brukar samlas ett gäng. Ungefär samtidigt brukar det dyka upp ett svanpar för att häcka. Då börjar kampen mellan Herr Grågås och Herr Svan, fast kamp är kanske fel ord. Grågåsen har inget att sätt emot, den tar snällt till flykten och flyttar sig, kanske 40-50 meter. Då är svanen lugn i ca 5 minuter sedan börjar jakten om. Detta brukar pågå någon månad innan Grågässen drar vidare. 

Där finns också Svarthakedopping och sothöns men dem bryr sig Svanen inte om, de kanske är för små för att vara ett hot? Dessutom, om tycker de att Svanen kommer för nära så dyker de ju bara.

(Juni 2016)

Inlagt 2017-12-12 20:21 | Läst 983 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vädret kanske var grått och trist men de två första bilderna var definitivt inte tråkig. Dom andra tre går att finna i många bloggar men vem har bilder från en vädermässigt tråkig dag. Gillas skarpt.
Sten
Häller med Sten fullt ut! Såna här miljöer fotat så bra, är faktiskt fint! Ett plus också att du inte gjort om det till svartvitt.. det brukar annars vara populärt..
Hälsn!
Tack så mycket, vad glad jag blir att ni gillar dem. Jag ville faktiskt behålla dem i färg eftersom de är ju nästan svartvita ändå pga vädret och ljuset.
/ Peter
Första bilden gillas mycket..organiserad kaos som jag brukar kalla det..
Fin färgskala..
Mv/Gunte..
Svar från arpeand 2017-12-13 18:39
Tack Gunte, organiserat kaos passar nog bra till den bilden. Jag gillar också färgerna, i de bästa av stunder närmar de sig ett svartvitt uttryck fast jag tycker det är svårt att fånga.
/ Peter
Det är ju så här det ser ut, det här är verkligheten ju. Gillar också de två första bäst och den gulbruna vassfärgen är så typisk!/ Björn T
Svar från arpeand 2017-12-13 20:47
Tack Björn.
Inte ser det tråkigt ut, inte ens den första.
Gillar man natur så finns det något fint att se på de flesta platser.
Svar från arpeand 2017-12-14 18:29
Tack Margareta.