Det första rådet man får om man vill gå in för landskapsfoto är "var ute före soluppgången...". Bara det är ju en sann utmaning -och resten sen...

Våndan av att välja...

Inser att jag har lagt upp på tok för mycket bilder i olika "Portfolios", då merparten egentligen hör hemma i "vanliga" album. Men vad svårt att välja vilka bilder som skall vara kvar och inte... Nåja, det går ju att ändra efterhand förstås. Började nyss att städa lite i portföljen "Sea & Shore" och flyttade en hel drös bilder som jag inte riktigt hör till toppskiktet till ett nytt album kallat "Hav, sjö & strand". Alltid en början...

Hur tänker ni andra när det gället vad som skall ligga i "Portfolio"? Ska det bara vara "the best of the best" eller är det bättre att visa stor bredd på olika motivtyper, stil, format, närbild/panorama osv? Kanske man ska ta hänsyn till både och?

Tanke med en "portfolio" är väl bl.a att det är dit man ska hänvisa någon som vill se ett representativt urval av ens fotande?

Fin dag idag -men eftermiddagen blev bokad som "stand in" för dunderförkyld hustru till att gå på "Sound of Music" på Culturum här i Nyköping... (fast egentligen hade jag tänkt smita ut på fotorunda medan hon var där...Den planen sprack...).

Ha en fin fotodag ni övriga :-).

/Pontus

Inlagt 2013-11-16 12:20 | Läst 2245 ggr. | Permalink
Nu är jag ju trots allt bara en glad amatör och nybörjare, men jag tycker nog att det borde representera en blandning av det du beskrev.

The best of the best men samtidigt bredd och inte enbart från en typ av foton/miljö. Om man nu inte är über-almighty specialized på just den kategorin och bara vill jobba inom det.

Ha en fin lördag! Själv väntar jag på att åka till inredningsbutik med fästmön istället för att fota i det fina vädret. Livet är underbart.

Mvh
Micke
Svar från poncar 2013-11-16 13:29
Ja, visst är det! Och fullt av överraskningar...