Mitt liv genom en glugg

Här kan du följa med mig i mina tankar innan, under och efter fototillfället...

Dalarna, jag tröttnar aldrig på dig!

Ibland är det bra med en kortare tripp, att rensa knoppen och umgås med dem en älskar samt få lyxen att spendera lite tid med ens favoritfågel.

Helgen som var spenderades i Särna. Ni som läst mina tidigare inlägg har nog greppat min kärlek till Dalarna. Jag tycker att det är så häftigt hur naturen alltid kan vara så vacker, oavsett väder, oavsett årstid. Riktig vinter dessutom. Mängder av snö som formar ett helt annat landskap än vad jag tidigare sett under mina besök. Kylan som biter en rejält i kinderna men som ändå glädjer en då en kan ta på sig redigt med kläder och inte tänker på hur en ser ut.

I lördags chansade vi gällande vädret och åkte till Fulufjällets nationalpark. Har du inte varit där men  har möjligheten så rekomenderar jag ett besök. Framkomligheten är såklart sämre under vintertiden men det är allt bra magiskt ändå. Vinden besökte oss och vi fick umgås med småfåglarna en stund. Lavskrikan gjorde en uppvisning men försvann sedan. Misstänker att det kanske går får mycket energi för en större fågel att ta sig till och från en matning i kraftig vind. Lite grinig på mig själv som inte hann ta en bild på lavskrikan under lördagen. (Skulle ni fråga min sambo skulle han nog påstå att jag var mycket grinig)

Inte världens skärpa men här syns det att det blåste...

Vinden blåste runt snökristaller

Talgoxen kom bara förbi vid ett tillfälle när vi var där under lördagen, men lyste upp med sin gula färg.

Under söndagen gjorde vi ett nytt försök. Vi fick även sällskap av en ny bekantskap som jag följt i sociala medier. Väldigt trevligt! Solen sken och denna dag visade fem lavskrikor sin närvaro. Det var väldigt glädjande för det är nog min favoritfågel även om gärdsmygen slåss om den platsen.

Förhoppningsvis så dröjer det inte så länge tills jag får umgås med dem igen och jag är så tacksam över de reservat som finns där fåglar som dessa kan få fortsätta leva.

Bjussar på några bilder tagna med mobilen med.

Så mysigt med spår från djuren och det magiska landskapet.

Det finns en liten stuga med eldmöjligheter, vilket för vår del innebar grillad korv till lunch.

Det här med selfies är inte riktigt min grej, men gör ett undantag och bjussar på en ändå.

Tack för att du tog dig tiden att läsa mitt inlägg!

Postat 2018-03-01 19:33 | Läst 1829 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera