Någon gång då och då pockar en bild på att få lite uppmärksamhet och har kanske en historia att berätta. Då hjälper jag den att synas.

Ringmärkning och vassa taggar

Södra Öland är ju ett paradis för fågelskådare och där kan man ju vara med på ringmärkning. Dock har det aldrig passat in i planerna så i år tog vi tillfället i akt att få se hur det går till på lite närmare håll. Vetenskapens hus visar och berättar om ringmärkning i gröna boden vid Naturens Hus i Bergianska Trädgården. Fåglar fångas i bur strax innan visningen och släpps direkt efteråt. Trevligt och informativt. Gratis är det också.

Blåmes som strax återfår friheten.

Taggiga buskar finns det ju många av men taggiga Oxlar har jag inte sett så många gånger, bara när det är riktigt bra frost som nu idag när det såg ut så här utanför fönstret.

Inlagt 2023-01-22 13:59 | Läst 493 ggr. | Permalink
Hej Sten,
ringmärkning är kul att få ta del av och vi har varit med några gånger vid ringmärkning i Uppland. Jag bloggade om det för några år sedan och bifogar en länk nedan. Jag såg de häftiga rimfrosttaggarna idag och visar kanske några senare i veckan.
Hälsningar Lena

https://www.fotosidan.se/blogs/logholm/ringmarkning-och-mote-med-kungsfagel.htm
Svar från stenp 2023-01-23 09:04
Tack för länken. Precis så gick det till i söndags. Koltrasten som ringmärktes var väldigt talför och använde sin vassa näbb. Inte helt ofarligt att märka fåglar.
Enligt meteorologerna så är det här med de spetsiga 'istaggarna' dimfrost.. och inte rimfrost, förklarat på ett av 'morgonprogrammen' med en tillhörande bild på 'fenomenet', här i Stockholm har det setts mycket med 'dimfrost' de senaste dagarna..
Hälsn!