** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Någon gång då och då pockar en bild på att få lite uppmärksamhet och har kanske en historia att berätta. Då hjälper jag den att synas.

Ris och ramen - del 13

Tokyo Sky Tree, tempel och parkliv.

Vi tog tunnelbanan till Asakusa som är kvarter med nöjeskvarter som funnits länge.

I Templet Senso-ji finns det handskrivna originaldokument från 600-talet som beskriver två bröder vars nät fastnar i en staty av Kannon vilken de sedan började dyrka. Templet kallas också Asakusa Kannon Temple.


Rökelsedimman ligger tät här

Den här lyktan är särskilt stor och betydelsefull så här vill alla fotograferas under.

Asakusa är riktigt mastiga turistkvarter, turistbussarna har en helt egen avdelning i området bara för avsläppning av passagerare. Massor av krims-krams-affärer men samtidigt finns flera kvarter med “riktiga” affärer och en gata med nästan bara köks- och husgerådsprylar samt restaurangutrustning. Där hittade vi lite praktiska saker att ta med hem. Tyvärr fanns det inte plats i bagaget för kakmaskinen men det skulle vara nåt att ha inför torsdagsfikat på jobbet, kanske var det en sån som gjort Fika-kakorna.


Efter Asakusa styrde vi oss till Tokyo Skytree som är en spektakulär byggnad där man kan åka upp till 445 meters höjd och se på utsikten, bl.a. syns Mt Fuji därifrån. Barnbarnen och deras föräldrar åkte upp men vi morföräldrar hade ju redan varit rätt högt dagen innan så vi avstod, dessutom skall vi på dagstur till Fuji snart.



Många turister och 35-gradig hetta vid Tokyo Sky Tree men här går det att svalka sig i de kalla dimmorna som strömmar ut från munstycken i väggen. Mycket uppskattat.

Otaru-don (risskål med sashimi på lax, tonfisk, vitfisk, pilgrimsmussla, sjöborre och lite annat), misosoppa med musslor i och en Sapporo öl. Mycket gott. Otaru-don har fått sitt namn från staden Otaru på Sapporo där vi ju var och åt en sådan tidigare under resan.

Yoyogi park. Här fanns den olympiska byn under OS i Tokyo 1964. Idag är det mest sportiga nog rockabillydansarna som samlas varje söndag och dansar till 50-talsmusik som spelas upp i högtalare på den stora platsen vid Harajukuentrén.



Lotusblommor i parken.

Alla vill ju ta sin egen bild, det svårt att vara ensam i parken en söndag i Tokyo.


Jag tror det var hundförbud i parken men anka verkar vara okej.

Rockabillydansare som samlas varje söndag. Uppskattat av parkbesökarna.



Avslutade söndagen en trappa ned på restaurangen Hana Gakoi med en intressant sashimi, vet fortfarande inte riktigt vad de små runda skålliknande sakerna på tallriken är.


Nu återstår bara Mount Fuji innan vi påbörjar hemresan...

Inlagt 2023-03-02 13:59 | Läst 483 ggr. | Permalink
Hej,
Den sista tallriken var intressant. Den skulle man vilja smaka på.
Tack för bra blogg.
Ha det väl
Bob
Svar från stenp 2023-03-04 08:08
Tack Bob. Min teori är att de små skålarna är bläckfiskarmens sugkoppar.
Jag tror inte att jag skulle gilla Tokyo med så mycket folk och i sådan värme dessutom. Men det är kul att se dina bilder och maten ser alltid jättegod ut. Trevligt med en möjlighet till svalka. Kul med ankan, det var alltså en levande anka som han hade i koppel?
Hälsningar Lena
Svar från stenp 2023-03-04 08:11
Hej Lena. Ankan gick själv så den såg väldigt levande ut. Bilden är tagen med mobilen så det vita är lite utfrätt.