Någon gång då och då pockar en bild på att få lite uppmärksamhet och har kanske en historia att berätta. Då hjälper jag den att synas.

Isbladsfåglar

Som så många andra tog vi oss ut på promenad när värmen kom och promenerade på Djurgården. Isbladskärret bjöd på hägrar förstås men även andra flygande vänner var i farten. Tyvärr tillåter inte min kamera mig att fånga den flygande fladdermusen men den var väldigt aktiv mitt på dagen för att fånga de insekter som fanns i luften uppe kring trädkronorna. Andra flygare tillät dock kameran mig att fånga.


Nötskrikan var väldigt aktiv och flög fram och tillbaka mellan träden.


Den satte sig och putsade fjädrarna, det gick rätt vilt till och tydligen ville den inte ha åskådare till sina tvättbestyr så jag fick onda ögat av den.

Rödhaken satt stilla i flera sekunder innan den pilade vidare.

Kniporna är väldigt fina tycker jag.

Vad vore ett besök till Isbladskärret utan en bild på häger. Den här har just lyft från sitt bo i trädhöghuset för att ansluta till alla de andra som står i vassen och äter lunch.

Sen blev det lunch för oss också, på Rosendals café, följd av årets första riktiga vårglass på Strandvägen. Det finns hopp om vår även om bakslagen absolut kommer.

Inlagt 2024-04-11 11:54 | Läst 179 ggr. | Permalink
Du fick ändå fina bilder här från Isbladskärret, och motiv finns det oftast.. Fotade själv en flygande Fladdermus där för några år sen mitt på dagen i lite kyligt sensommarväder, blev förvånad, men tydligen om nätterna är kalla så finns det för lite med insekter i luften.. Och då 'tvingas' dom att även flyga runt och fånga insekter på dagarna (när det är varmare) för att få ihop tillräckligt med föda.. Troligen är dom då mer utsatta för att själva utsättas för 'fara', men dom har inget val!
Hälsn!
Svar från stenp 2024-04-12 08:07
Tack, härlig dag var det. Har också sett fladdermöss förr tidigt på året så det är inte ovanligt.