Någon gång då och då pockar en bild på att få lite uppmärksamhet och har kanske en historia att berätta. Då hjälper jag den att synas.

Ris och ramen - del 11

Lugnet på landsbygden, mera nallar, äcklig! mat och Shinkansen till Tokyo.

Ett hus på landet. Här bodde vi ett par nätter och ägnade oss åt att njuta lantluften och inte stressa runt på turistattraktioner. Gick runt i byn, lekte i lekparken, åt på lokala restaurangen.

I huset hade vi tvättmaskin och elektrisk talande toalett.

Grannen är ute och påtar i sina odlingar.

På nätterna kväkte grodorna i risodlingarna omkring oss hela tiden. Gick inte att stänga ute.

Furumachi ligger mitt i alperna i den bördiga dalen utmed floden Yoda som har sina källor på 1600 m höjd i bergen nära Mount Chausu och går ihop med en större flod i Nagano. "Vårt" hus vid markeringen på flygbilden som visar en bråkdel av odlingarna som täcker dalen på båda sidor om floden.

(bild från Google Maps)


Skolbussen kom och åkte.

Barnbarnen gillade lekplatsen med den långa rullbanan och klätterställningen.

Jag och svärsonen tog en åktur för att se om det fanns något roligt att upptäcka och hittade då skyltar till Lake Shirakabako som skulle ha en massa roligheter för barn så vi skyndade tillbaka och åkte dit. Tyvärr lite sent så vi missade sista barntågsturen, ett fint tåg som hade lok med rök. Svanbåtarna på sjön hade också precis stängt så det blev lite ledsamt. Hotel Okura såg väldigt stängt ut. Såg lite ut som en bedagad turistort när vi var där men tydligen är det populärt och rätt välbesökt med camping, vandring och andra aktiviteter.

Men vi hann med kaninklappning och Tateshinas Nallebjörnsmuseum. Undrar varför det finns flera nallebjörnsmuseer här i alperna? Men vi var rätt glada ändå och gjorde och en väldigt god kvällsmat med lite olika saker från bygdens 7Eleven.

Kengo Oikawa, chef på nallebjörnsmuseet, var hjälpsam och generös och bjöd in mig och hustrun gratis, vi tyckte det räckte med ett nallebjörnsmuseum och hade inte tänkt gå in med de andra. Han var också en riktig spelevink och ställde upp på bilder och lite tokerier.

Nästa dag lämnade vi alperna och bilen återlämnades i Nagano där vi åt en hemsk lunch en halvtimme innan Shinkansen tog oss till Tokyo.

Östra huvudstaden med sina 9-10 miljoner invånare väntar på oss...

Inlagt 2023-02-17 13:54 | Läst 468 ggr. | Permalink
Livet på landet ser alltid intressant ut i mina ögon.
Svar från stenp 2023-02-19 10:31
Stor kontrast mot storstäderna, precis som här i Sverige.