Någon gång då och då pockar en bild på att få lite uppmärksamhet och har kanske en historia att berätta. Då hjälper jag den att synas.

Trängsel i matkön

Ekorrar är väldigt finurliga när det gäller att komma åt mat. Våra fågelmatare var ju ingen match för dem. De klättrade nedför smala stållinor, öppnade locket och snaskade i sig fröna. Lösningen blev ju att göra en ekorrmatare. Det tog inte mer än några timmar innan den hade hittats av ekorrarna och de kom snabbt på metoden att puffa på locket med huvudet och sen plocka ut nötter och frön. När nivån med mat sjunker så får det plats en ekorre inuti mataren så där sitter de gärna och knaprar nötter. Ibland blir det kö och då kan det resultera i en hel del roliga situationer som den här.

Matkö

Inlagt 2022-06-10 10:53 | Läst 376 ggr. | Permalink
Härliga djur, söta gnagare. Ekorrmatare är kul att ha, de små djuren lär sig knepet snabbt. Bra bild!
Svar från stenp 2022-06-10 17:11
Tack! De är verkligen underhållning i trädgården.
Vilken kul bild och det verkar ju onekligen som att dina ekorrar har förstått hur man ska göra. Vi satte upp en liknande holk för några år sedan och våra ekorrar hittade aldrig fram till maten. Vi hade också frustrerade talgoxar som satt och tittade på nötterna genom glaset.
Hälsningar Lena
Svar från stenp 2022-06-10 21:08
Kul att höra att du också har ekorrunderhållning. Första mataren höll tyvärr inte för hackspetten som inte nöjde sig med att titta utan gjorde envisa försök att komma åt nötterna så därför plåtskyddet längst ned.
Hehe..humor detta..
HaD/Gunte..
Svar från stenp 2022-06-12 08:41
Ja, de bidrar till många leenden i trädgårn.