En blogg med foton helt enkelt

Inget kunde vara mindre inbjudande...

 

...sa Charles Darwin när han kom till Ön San Cristobal, en av Galapagosöarna.

Det var  på de här öarna Charles Darwin "kom på" evolutionen. Även om det säkert så att säga låg i tiden. Det brukar väl faktiskt vara så med revolutionerande idéer, även om någon historiskt sett utses som upphovsman.

Hans morfar Erasmus Darwin har snuddat vid idén och gett ut en bok i ämnet samma år lille Charles föddes, 1809. Jean Baptiste de Lamarck publicerad en bok i ämnet redan 1801. Han var för övrigt utbildad präst och tänkte säkert till ordentligt, men hittade inte riktigt rätt i bevisen... Eller förklaringsmodellerna.

Men även vår svenska världskändis Linné var inne på tanken redan hundra år tidigare. Han katalogiserade ju som bekant många, många växter och djur, men han gjorde det efter helt andra än evolutionära system. Han utgick ifrån att arter var skapade av Gud och att hans arbete var att hitta system och att bringa ordning i mångfalden. Han hittade dock en del konstigheter som inte passade in i systemen, men ändå verkade väldigt närbesläktade... Hmmm...., en tanke om att ett slags evolution kunde ägt rum utmynnade i en skrift redan då. Han fick efter det mycket bannor från kyrkan som varnade honom för dessa farliga tankar och vågade inte skriva något mer... Sådana protester kan man underligt nog stöta på än idag år 2011.

Om inte Darwin gett ut sin bok 1859 så skulle det förmodligen varit Alfred Russel Wallace som varit den person som fått stå för upptäckten av evolutionen. Om det inte varit för honom kan man dessutom undra om Darwin någonsin fått den spark han behövde för att faktiskt publicera sina verk innan han blev överkörd och omkörd.

Om San Cristobal är inbjudande eller inte skulle jag vilja se och uppleva med egna ögon... Och fotografera såklart! Se det Darwin en gång såg och drog sina slutsatser ifrån. De berömda finkarna. Sköldpaddorna, ödlorna och de orädda sjölejonen. Och mycket mer. Det är en liten dröm...

Vem vet, bilder kanske kommer här så småningom.

Eftersom det här ska föreställa en blogg med foton kommer här, i brist på bilder på Galapagos,  några bilder på svensk mångfald...

 

Ha det gott alla! /Susanne

Postat 2011-02-27 11:59 | Läst 5680 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Höstens första månadsmöte i Lerums Fotoklubb

 

Så var det dags att träffas igen...

Sköna fotogänget i Lerums fotoklubb drog igång höstens möten med en lugn och avslappnad fotopromenad längs Säveåns dalgång som har så många motiv att erbjuda. Vi avslutade med samling bland myggen och en diskussion om vad närvarande medlemmar är sugna på för aktiviteter på höstens möten.

Nästa månadsmöte blir den 1 september. Då blir det inomhus och en av punkterna på programmet blir att visa några bilder från den här kvällen längs Säveån. Så glöm inte att ta med bilder, ni som var med.

Själv kommer jag inte att kunna vara med den 1 september, eftersom jag jobbar då. Men här kommer några av mina bilder från kvällen...

Med telet på blev det mest detaljer i fokus.

Ser, som sagt, fram emot att få se fler bilder från kvällen. Varför inte i en blogg...?!?

Ha de bäst! /Susanne

 

Postat 2010-08-28 17:46 | Läst 5731 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ännu en bild från 2009 via stafettpinne

 

Fick pinnen från fotoklubbskompisen Mattias Söderberg. Tackar för förtroendet och tanken...

Årets bästa bild? Det finns väl ingen sådan... Bara olika...? Eftersom jag kört projekt 365 bilder på 365 olika dagar 2009 så är det väl bara att ta den bästa av dem? Jag är ganska trött på många av de bilderna vid de här laget men några orkar jag fortfarande titta på. En av dem - jag vet inte om den är så bra egentligen - finner jag ett lugn i och tror kanske att jag skulle vilja ha i stort format i ett rum där man kan finna ro. Jag valde också den bilden som första bild i ett litet fotoklubbsprat med bildvisning jag gjorde om projektet i veckan.

Så bästa vet jag inte, men det är en bild som redan kommit att representera år 2009 för mig. Och en bild jag fortfarande står ut med och till och med tycker om. (Även om jag skulle önska att det var en storlom och inte en "ålekråka" som solen lyste upp så fint...)

091002 Morgondimma över tjärnen

Stafettpinnen lämnas med varm hand över till två andra fotoklubbskompisar som varit med på en och annan foto-tur under året.

En tjej och en kille: Agnetha Lundberg och Fredrik Stenholm

Ska bli spännande att se vad ni väljer ;-)

Kram alla! /Susanne

Postat 2010-02-05 14:57 | Läst 6286 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Idag har jag inte tagit någon bild....

 

Idag är första dagen på MINST 365 + 23 dagar jag inte tagit en enda bild... Har inte koll på räknandet innan förra årets början, men det är nog betydligt fler.

Jag hann inte helt enkelt. Och jag slapp hinna. Å andra sidan är inte dagen slut ännu, men det är jag. Så om inte en älg stövlar in i vardagsrummet så blir det ingen bild idag. Igår fotade jag min första skäggmes. Ingen fantastisk bild alls, men min första... skäggmes... på bild!

Här kommer den...

Och en till. Ingen bra bild det heller, men visst är de söta de små liven? Och låter jättegulligt....

Handhållet 200 mm på fullformat i skymningen. Någon som vill sponsra med en 300 2.8:a och Nikons nya konverter 2.0? Någon som har SETT den nya konvertern?? Finns den?

Ingen bild idag alltså!

Men imorgon ska visst solen skina i många minusgrader. Kanske borde ställa klockan....

Ha det bäst alla! Kram, Susanne

Postat 2010-01-24 19:04 | Läst 4337 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Isande vacker solnedgång vid havet

 

Men också isande kallt. Klarade knappt en halvtimmes fotograferande i taget men det var sååå värt det. Verkligheten iallafall.... Bilderna lämnar jag till er.... Det är ju ofta så. Att ju vackrare, ju mindre skapande och plattare bilder. Men det är ju så himla vackert... Man bara står där med hakan i snön...., och plötsligt är det borta....

Här kommer några bilder från en isande kall men otroligt vacker kväll....

Inga dagens! Bara bilder, utan krav! Tyck gärna något ändå... Kram, Susanne

 

Postat 2010-01-08 21:13 | Läst 6227 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 33 Nästa