Bilden i främsta rummet!

Åter på Gotland 2019 -Den bästa fotoutflykten blev en kväll på Furillen!

Vi kom hem till vårt hus sent en kväll efter en lång dag av intryck, men ljuset var så vackert så jag åkte vidare till Furillen. Nu har du säkert sett massor med häftiga bilder härifrån, men det var en fantastisk stund på min semester och ett fint minne att bära med sig! :)

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

6.             

7.             

8.             

9. 

10. 

11.           

12. 

13. 

14. 

15. 

16. 

17. 

En vacker avslutning på vår Gotlandsvistelse i början av juni 2019. Morgonen efter åkte vi hem igen. Därmed är den i stort sett redovisad här i bloggen. Några ställen till har jag tagit bilder på, men som det inte blev så mycket med. Kanske dyker det upp någon bild till, kanske inte, vi får se...! :)

Inlagt 2019-06-30 22:52 | Läst 5735 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Många fina bilder, härligt ljus. Gotland är verkligen värt att besöka. Och även om det redan finns många bilder som tagit är det här ju DINA bilder, och då spelar det ingen roll hur många andra det finns, liksom.
//GöranR
Svar från Tovok 2019-07-01 21:06
Tack Göran! Ja, det var fint ljus, och det blir ju en del av de här bilderna som ju är MINA bilder och MINA minnen, och jag är jättenöjd med dem! Vi pratade ju bl.a. om detta kring bordet på fotofikat i Korsheden, (tack förresten), intressant diskussion, men ibland känner man att man bara upprepar sig själv eller, än värre, upprepar någon annan...! :) /Tommy.
Jag har inte varit så mycket på GOtland och hade inte en aning om vad Furillen är för något. Du hade rätt att det var magiskt ljus den kvällen och jag förstår att du trivdes. Gotland men inte packat med turister och inte en plats som kanske fotograferas av så många turister heller.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2019-07-01 21:17
Tack Lena och tack för senast! Jag kanske gick lite väl långt i min förförståelse av Furillen. Grejen är att jag har sett väldigt många tjusiga/häftiga/snygga bilder från Furillen. Ett riktigt fotonördigt ställe! Furillen är en ö som ligger på norra Gotland. Ön är märkt av kalkbrytning och kalkindustri, och det ligger en gammal nedlagd kalkfabrik mitt på ön (se bilderna). Numera cirkulerar verksamheten på Furillen mest kring en faschionabel hotellverksamhet, med nordisk design och gourmetmatlagning. Stället ägs och drivs tydligen av en fotograf, Johan Hellström. Det var jag inte medveten om förut, men kan ju vara en anledning till att jag som fotonörd dras till Furillen! :) /Tommy.
Ljuset ser verkligen magiskt ut, förstår att du återkommer! Furillen vet jag inte vad det är men dina bilder ger mig känslan av kalkbrott o kanske cementtillverkning? Hälsningar/ Björn T
Svar från Tovok 2019-07-01 21:20
Tack Björn! Du har ju helt rätt i din känsla av Kalkbruk/industri. Detta i kombination med närheten till havet och den vidunderliga naturen är svårslagen, tycker jag! :) Läs gärna svaret till Lena ovan! :) Än en gång tack för i Lördags. Det var välgörande och supertrevligt! :) /Tommy.