Bilden i främsta rummet!

Bergslagsskogen.

(Uttalas ungefär: Bäschlagshkogän!)  ;)

I mångt och mycket min uppväxtmiljö, inte här, precis. Men jag har varit mycket i skogen, i alla sorters väder. I allvar och lek. Ensam och tillsammans. Till fots och på hästryggen. Jag har pratat mycket förtroligheter med träden och upplevt den stora tystnaden. Jag försökte fotografera skogens skönhet och storhet "redan på den analoga tiden". Men nuförtiden bli det inte så ofta. Det är en sorg att jag märker att skogen inte är lika tillgänglig för mig längre. Det har blivit svårt att röra sig i skogen. Jag är hänvisad till att röra mig nära där vägen går, eller alldeles strax intill. Någon skulle säkert hävda att det inte är någon riktig skog. Men i förrgår var jag iallafall i skogens närhet för att ta lite "skogsbilder", en liten resa längs vägen Målsjön- Olsbenning- Hökmora.

****

 

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

****

8.

****

9.

****

10.

****

11.

****

12.

****

13,

****

14.

****

15.

****

16.

****

17.

****

18.

****

19.

****

20.

****

21.

****

22.

****

23.

****

(Verktyg: Olympus Om-d E-m 5 II, Olympus M. Zuiko Digital ED 9-18 mm f/4-5,6 och Olympus M. Zuiko Digital 45 mm f/1,8.)

Inlagt 2020-05-02 21:59 | Läst 1407 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
9, 10 vet jag inte om jag vill kalla skog men för övrigt ser det ganska trevligt ut. När man är på plats så upplevs skogen lite annorlunda än att se den på en bild. Fint med bäcken. En gran som den på bild fyra kan vara svårt att gissa ålder på. Har sett årsringarna på en gran inne på en tomt, säkert två cm mellan årsringarna. Kanske var den 45, 50 år. En annan i den storleken räknade jag till 250 år. Kanske 1 mm. mellan ringarna.
Sten
Svar från Tovok 2020-05-03 21:14
Grejen är att det inte alls är särskilt långt emellan bilderna, och däremellan ett och annat kalhygge. De bilderna du nämner upplever iallafall jag som äldre skog med stora träd och mossa o.s.v., men i.o.f.s. inte så mycket variation, kanske. Bilderna 11-13 upplever jag iallafall är typiskt skogsbrukslandskap. Men som dagt, det är inte långt emellan! Yack för din kommentar Sten! :) /Tommy.
Många fina bilder från skogen! Bild 7 visar något som finns i mitt närområde, breda och långa diken som gjordes för länge sedan när skogen nyplanterades. Man kan få gå väldigt långt innan man hittar ett ställe där man kan hoppa över utan att bli blöt om fötterna, hoppen blir ju inte längre med åren om jag säger så.
//Anders
Svar från Tovok 2020-05-03 21:15
Tack Anders! Då fick jag förklaringen till vattendragen inne i skogen, alltid lär man sig något nytt, det är roligt! :) /Tommy.