Bilden i främsta rummet!

Börja om på ny kula...!

Ett tag har jag känt att jag har varit begränsad av min utrustning. Inte så stora möjligheter att utvecklas. Pentax har jättebra grejer, men det är ett litet system och de har med tiden blivit ganska dyra! (Så var det inte när jag började!) Dessutom är begagnatmarknaden nästintill obefintlig... Så när jag nu under sommaren har "blivit av med" ett antal gluggar, (av olika anledningar), så har jag nästan tappat sugen helt. Sen har jag känt att det är ganska tungt att bära omkring på. Så jag har funderat på att införskaffa en Olympus. Häromdagen slog jag till på en begagnad Olympus Omd em 5 och en Panasonic Lumix G Vario 12-60/3,5-5,6 som normalzoom. Igår var första tillfället att testa grejerna på allvar! :)

Det man kan konstatera direkt är hur smidig kameran är. Med mitt exemplar följde ett batterigrepp med och kameran ligger verkligen perfekt i mina små händer! Sen är den faktiskt väldigt stadig. Den har både en riktigt skön tyngd och en effektiv bildstabilisering! Sen är nog inlärningskurvan ganska brant, för det är en hel del inställningar som jag inte hittar, eller förstår mig på än. Det lite "trubbigare" bildformatet vet jag ännu inte vad jag ska tycka om, lite ovant är det! (Fast rätt snyggt ändå...!) :)

1. Första lilla spankuleringen var vid Klackberg.

2.  

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8. 

9. 

10. 

11. 

12. För första gången har jag förstått att det finns gånger då man kan ha nytta av liveview och att titta på skärmen på baksidan.

13. Lite test av förhållandet skärpa/oskärpa. Ser rätt ok ut, tycker jag med tanke på att det är en ganska liten största bländare och m43-sensor! :)

14. Blå grottan.

15. 

16. 

17. Sen åkte jag vidare till Thorshammars verkstad. Där höll man dock på att bygga och renovera så det var inte så kul att fota där!

18. 

19. ...Så jag åkte vidare till brandområdet mellan Hästbäck och Stabäck, ännu ett invant motivområde!

20. 

21. 

22. 

23. 

24. 

25. 

26. 

27. 

28. 

Jag tycker det ser jättefint ut. Fina färger och väldigt skarpt. Bilderna är tagna i jpeg och justerade i Camera Raw och Photoshop Elements 10.

Inlagt 2019-08-27 21:49 | Läst 805 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Håller med, ser riktigt bra ut! Med vänlig hälsning, LO
Svar från Tovok   2019-08-28 19:58
Tack för det LO! :) /Tommy.
Bra kontrast och skärpa!
/MA
Svar från Tovok   2019-08-28 19:59
Tack Mats! Ja, jag tycker det är "bett" i bilderna! :) /Tommy.
Bra där, det går att ta väldigt bra bilder med m43-systemets grejor, vilket du visar här!
Jag gillar dessutom m43-systemet för att det finns så mycket att välja mellan, både när det gäller kameror och objektiv, plus smidigheten storleks- och viktmässigt.
Så lycka till med ditt nya system//GöranR
PS: Det finns mycket på nätet om m43-systemet, inte minst på Youtube plus hur man hittar en bra set up för EM5.
Svar från Tovok   2019-08-28 20:04
Tack Göran! ja, jag blev verkligen inspirerad av dej när vi träffades hos Björn i somras! Kameran är jättefin! :) Det är ju kul att det finns så mycket grejer att drömma om! En del tänkte jag nog försöka skaffa mig! Jag har nog inte tittat så mycket på youtube som jag har gjort de senaste dygnen, men än viktigare är nog mest att plåta på...! :) /Tommy.
Det börjar bra det här!
Svar från Tovok   2019-08-28 20:09
Tack för det Per! Roligt att du tycker det! :) /Tommy.
Tycker mig se en annan tydlighet och klarhet i dina bilder nu! Och bild 20 var ju verkligen en otäckskön bild!
Svar från Tovok   2019-08-28 20:15
Tack Ragnar! Jag tycker verkligen att bilderna ser skarpa ut. Jag gillar de fina färgerna också. Bara det inte blir "too much!" :) /Tommy.
Jag sällar mig till hyllningskören, och hälsar dig välkommen till 4/3-systemet, och som Göran R. säger, så finns det massor av fina objektiv att välja på. Mycket fina bilder har du visat oss, Kul.
Ha det gott/Stig
Svar från Tovok   2019-08-28 20:18
Tack för hyllningarna Stig! Nu ska jag drömma riktigt mycket om all utrustning jag inte har råd att köpa! ;) (Fast något ska jag nog ta mig råd med!) Ha det gott du med! :) /Tommy.
Välkommen till m4/3, här finns det gott om begagnad utrustning till bra priser. Visst blev det skarpt och fint dina bilder.
Svar från Tovok   2019-08-28 20:20
Tack för det Stefan! Jag drömmer om och tittar för fullt på alla annonser! :) /Tommy.
Det ser jättefint ut, grattis till nyförvärvet. Och säkert blir det en skjuts i lusten att fota, lycka till! Hälsningar/ Björn T
Svar från Tovok   2019-08-28 20:21
Tack Björn! Jag hoppas på lite nytändning! :) /Tommy.
Fintfint, Tommy!

Hälsar Stephen
Svar från Tovok   2019-08-28 20:22
Tack Stephen! :) /Tommy.