KINGURUMO

tankar - bilder - ord
utanför och innanför

13 år på Kyrkö Mosse

Jag har besökt bilkyrkogården på Kyrkö Mosse ett antal gånger. Första gången var vintern 88/89 och det var innan denna bilskrot blivit så riksbekant. Då fanns där inte någon parkering och jag har idag konstaterat ett det är en hel del annat som ser annorlunda ut. Bilarna och det andra skrotet har fortsatt att rosta - träden har fortsatt att växa. Men mycket av det som förändrats beror nog på alla besökare.

Första gången jag var där fotade jag analogt. Dessa bilder har jag scannat och bearbetat lite i PS. Fick då idén att det vore intressant att se hur mycket som har hänt på de 13 år som gått, och det bästa sättet är då att fotografera samma motiv, i samma vinkel.

Därför åkte jag dit idag med de gamla papperskopiorna i fickan. Jag fick leta rätt länge på sina ställen för att hitta rätt bilar. Det visade sig att träden var till stor hjälp!

Precis vid ingången till mossen så har träden vuxit rejält längs vägen och själva vägen, ja den ser verkligen tillrättalagd ut!

Den blå bussen som syns borta till höger ser ut såhär idag:

Och den blå bilen längst fram vid vänstra kanten

Då..

och nu...

Vid verkstaden har det kommit upp skylt på väggen

Och det här är min favoitbil på skroten. Den är en av få som går att fotografera lite mer för sig själv

Här fick jag leta länge för att hitta rätt och träden var till stor hjälp. Det fanns fortfarande hela bilrutor!

Och till sist Åkes hus

Postat 2012-04-19 20:47 | Läst 2466 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Jag hoppas jag hittar tillbaka

Huka er alla vänner! Gissar att ni fått 364 händelser i er ”låda” om det nu funkar som jag tror.  Jag lovar att det är en engångsföreteelse. Jag har precis avslutat mitt projekt ”Höst till Höst” och valt att lägga in alla bilderna i ett album här. Fast det saknas visst två bilder… Får kolla upp senare vilka. Det är lite oordning också – de ligger inte i exakt rätt ordning men i alla fall i rätt månad.

 

Min aktivitet här på Fotosidan har minskat vartefter. Jag minns inte när jag var inne och tittade på bilder här senast! Varför det blivit så – det vet jag inte. Om det är mitt enbildomdagenprojekt som slukat all energi - eller om det beror på något annat. Det får väl visa sig med tiden. Jag måste förnya mitt medlemskap nästa vecka och har efter lite funderingar bestämt mig för att göra det. Blogga särskilt mycket lär jag inte göra här inne, får en liten knut i magen pga tidigare tråkiga erfarenheter, men jag börjar längta efter att se era bilder.  Mycket , mycket har hunnit hända som jag har missat!

 

Imorgon är det vernissage på Växjö Fotoklubbs jubileumsutställning på Småland museum i Växjö.  Jag har varit med i utställningsgruppen och det kommer att kännas rätt bra i morgon kväll tror jag, oavsett hur det blir i morgon.

 

Nu har jag inte tagit en enda bild på två dagar och det är ju länge sedan det var så! Därför – för att det inte skall bli ett sånt där oacceptabelt blogginlägg utan bild – hu så hemskt! – så skall jag leta lite i mitt arkiv och sedan lägga ut denna föga genomtänkta text.

Postat 2011-09-16 20:24 | Läst 2034 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kameranostalgi

Igår kom grannen in med 14 gamla kameror som de ropat in på auktion eller köpt på loppis! Det var nämligen inte kamerorna som de var intresserade av utan plastlådorna dessa låg i. Men jag var ju klart intresserad och började genast inspektera dem!

Flera av dem är tyvärr trasiga eller hade läckande batterier isatta och några skall ha 126-film som tydligen inte säljs längre. Batterifacken går kanske att fixa men med det andra är det väl värre.  I samlingen finns bland annat en Kodak Instamatic - och det var den första kameran jag hade! I en av dem satt det kvar en film.

En som jag tyckte verkade riktigt intressant var den näst längst upp till vänster. Ilford electric-L heter den och är klart tyngst i samlingen. Tyvärr verkar både batterilucka och avtryckare saknas. Förmodar att avtryckaren suttit uppe till vänster och att det är en självutlösare som sitter till vänster vid sidan om objektivet. Det tekniska är ju inte min grej riktigt. Har googlat på namnet men inte hittat någonting  om denna kamera. 

Jag har inte kollat igenom alla ännu men några av dem ser ut att kunna fungera. Det verkar också svårt att få tag på batterier då det var 1,35 V kvicksilverbatterier som användes förr. Med 1,5 V stämmer inte exponeringsmätaren tydligen. Kanske är det bättre att försöka få tag på en ljusmätare och hoppa över batteri, om det går att hitta någon bra begagnad. För det går väl att ta kort ändå hoppas jag? Det går i alla fall med min "egen" gamla analoga kamera.

Ja, nu har jag lite roligt att pyssla med. Rengöring och test av funktioner.   Har hittat en underbar sida på nätet där man kan ladda ner manualer till otroligt många gamla kameror! Får nog skicka killen en slant när jag är färdig.

Postat 2011-05-03 13:18 | Läst 2500 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Hösten har flyttat och vintern är här

Jag har nu flyttat mina "Höst till Höst"-inlägg till en annan blogg. När jag skulle radera inläggen här på FS klantade jag mig och råkade radera det senaste inlägget. Det hade jag inte tänkt göra riktigt ännu - framförallt då jag inte tror att alla hunnit läsa mina svar på deras kommentarer. Skrev flera sådana i morse - och nu är de väck vilket ju inte var meningen!

 

 

Någon frågade om min utställning. Den finns på Moheda bibliotek från och med imorgon tom 17/12 med bibliotekets smått knepiga öppettider. Ställer ut tillsammans med Monica från fotoklubben.

Höst till Höst finns numera på följande adress:

www.kingurumo.blogspot.com

Välkommen!

Postat 2010-11-27 11:41 | Läst 2750 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Lera

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

 

 

Gick tvärs över ett litet grustag igår.

Tunga fordon hade kört där

och lämnat djupa spår efter sig.

 

 

 

Spåren hade torkat och leran spruckit

här och där.

 

 

 

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

  Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

På vissa ställen hade blommor

och andra växter lyckats leta sig upp.

 

Postat 2009-06-18 09:57 | Läst 2864 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 Nästa