"Trettiosex gånger tjugofyra"

I love not man the less but the camera more free counters

Inlägg 22 Kameraloppis

Så var det dags igen för det årliga evenemanget kameraloppis .

En hel del var det som hängde på låset.

Och längre blev kön innan de öppnade det är nog några 20 lappar de får in på inträdet.

Kändes som det var betydligt mindre grejer denna gång än det brukar vara. Kanske börjar alla byrålådor och garderober tömmas.

Kompisen hittade en gammal Fuji S2 för bara en hundring och den funkade till och med.

Fanns mycket kul att titta på men tyvärr var priserna lite höga för "kul grej" köp, enda jag köpte var en lite pocket med Robert Capa bilder.

Kön var fortfarande en bit när man skulle ut otroligt nog kunde de bara släppa in lite folk i taget så trycket var högt.

Och när man ändå är i Stockholm så kan man väl ta och fota lite på gatan. Undrar om hon tog på sig luvan för hon såg mig eller blåsten.

Otroligt att kartor fortfarande finns nu när alla har kartor i telefonerna.

Och som vanligt när man är i Stockholm så är det alltid demonstration.

Häftigt sätt att bära barn på en omsydd kofta.

Några som varit ute och handlat.

Och till sist ett leende. Alltid lika kul när folk ler till en när man fotar på gatan.

Postat 2016-10-19 18:56 | Läst 899 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Inlägg 21 Traktorrace

Var en stund sedan sist har haft lite att stå i med flytt och annat, men nu ska jag försöka dra igång den igen. Här kommer lite bilder ifrån ett traktorrace jag var på i helgen.

Inge bälten här inte det gäller att hålla sig i.

Och som brukligt när man är på landet kan man få se gamla amerikanare som är mitt uppe i en renovering eller så ska de se ut så.

Man kan även se hur man transporterar sig, med favoritfordonet fyrhjuling och får inte alla plats hänger man på en kärra.

Oftast så brukar försäljare av lantbruksmaskiner finnas på plats på sådana evanemang, tyvärr så fanns det inget roligt att provköra.

En rolig sak med traktorrace är att de kör Le Mans start alltså de får springa till fordonet och köra iväg det är därför man ofta ser att de plockat bort dörren på traktorn. Kollar ni noga så står en fotograf och chimpar, kanske inte bästa läget.

Det skvätter jord och dammar en hel del när de kastar sig igenom slalombanan och ändå hade de haft på 140 kubik vatten på banan innan. Kan inte tänka mig hur dammigt det hade varit om de inte gjort det.

En gammal Volvo BM i full fart.

Efter traktorerna vart det dags för lite mindre maskiner gräsklipparna, finns 2 klasser original och modiferade. Och man kan även sätta en toastol på en gammal Belos.

Och med de modifierade fanns det även chans för lite flygturer, kan inte vara kul för kroppen med tanke på att de är helt stela....

Och går och låter gör det särskilt om man hänger på en 2-takts crossmotor :)

Och sist men inte minst prisutdelningen

Lyckliga vinnare av en högtryckstvätt, det kan behövas för att få bort allt damm.

Postat 2016-09-19 10:52 | Läst 1000 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Inlägg 20 Dra igång allt igen

Har väl lite glömt bort bloggen har haft lite annat i livet att tänka på. Men tänkte försöka dra igång den igen. Kommer bli lite smått och blandat både digitalt och analogt.

Ilford delta 3200 pressad till 25000.

Postat 2016-02-29 21:33 | Läst 943 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Inlägg 19 mina första stygn (starka bilder)

Hepp så vart det en premiär idag jag fick mina första stygn....

Skulle spänta ved till spisen och klantig som man är så lyckas man ju säta yxan  i foten..... tur att man hade fin yxa så man inte fick in en massa skit i foten....

Ja så vart det 4-5 stygn i foten och jag får tacka mora lasarett som tog emot mig  så snabbt behövde inte ens vänta 5 min i väntrummet. Angående att bli sydd är det inte så farligt gör mycket ondare att slå ett knä i bordet :P

För att få in lite foto i det med så är fotona tagen med canon s95 is så om ni brukar hugga er i fötterna är det en bra kamera att ta in på akuten :P

Postat 2011-10-16 16:10 | Läst 1403 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Inlägg 18 torkan.....

Har blivit ett rätt rejält uppehåll nu har haft liksom lite att stå i hade först en praktik ordnad av Arbetsförmedlingen hos en fotograf kändes sådär lagom seriöst tankade program/bytt datum på datorn för att få trials att funka längre, typ aldrig några jobb fick sitta och göra bröloppsböcker av typ 2 år gamla brölopp...

Men sedan som en blixt ifrån en klar himmel så fick jag ett brev ifrån en skola i en byhåla som heter Älvdalen 4 veckor innan kurstart...  Då vart det lite man fick stå i försöka fixa boende sälja av gammalt dret (m9 och gluggar) för att få loss lite pengar.

Så nu lär man sig den ädla konsten att hugga ner skog.

http://youtu.be/7ICFFOMJmmA

Och vad vore ett inlägg utan en bild :)

Har ju regnat typ 2 v i sträck så magasinen börjar bli rätt fula så de får släppa ut lite tror det är spjutmo eller blybergs kraftstn är ej säker på det.

Postat 2011-09-17 13:46 | Läst 986 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa