Köpenhamn

I går i Köpenhamn gick jag till mysiga Cafe Sorgenfri som ligger vid Knabrostraede/Brolaeggerstraede. Knabrostraede är en sidogata till Ströget. Jag passerade en öppen port och såg en gård som såg spännande ut att fotografera.

Inlagt 2019-12-30 00:53 | Läst 2441 ggr. | Permalink

"Sorgenfri och Kanalcaféet var mina lunchfavoriter under den härliga tid när Köpenkamn var bara en timme bort... Men båda har blivit betydligt "uppsnofsade" jämfört med den ursprungliga, folkliga atmosfären, det märkte jag vid ett återbesök."


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Man skulle kunna tro att det är jultomten som blivit av med dina kläder? Dukade bord ute i december, men mysigt ser det ut
Svar från Wolfgang 2019-12-30 10:26
Tack, Peter, Du menade med "sina kläder", inte sant? :-)
pdahlen 2019-12-30 11:04
Jo precis :)
Sorgenfri och Kanalcaféet var mina lunchfavoriter under den härliga tid när Köpenkamn var bara en timme bort... Men båda har blivit betydligt "uppsnofsade" jämfört med den ursprungliga, folkliga atmosfären, det märkte jag vid ett återbesök.
Svar från Wolfgang 2019-12-30 10:28
Tack, Per, det är väl så nuförtiden att allt bli uppsnofsad. En ny generation vill ha det så, tror jag. Även vår kamerautrustning har blivit uppsnofsad :-)
Fina bilder. Michelingubben kanske har hittat någon som däckat ;) Festlig ingång med draperi. En spännande plats.
Svar från Wolfgang 2019-12-30 10:31
Tack, Jerry, ingången såg lite mystiskt ut, men passade fint in i helheten. Michelingubben har en TV-antenn på axeln, vad nu det ska betyda?
Det ser mysigt ut. Kul med den trinda gubben på stegen.
/Bengt H..
Svar från Wolfgang 2019-12-30 22:44
Tack ska Du ha, Bengt! Det var fint kvällsljus. Jag är ingen gatufotograf utan gillar stadsbilder utan människor. Fast jag har fotograferat människor också i Köpenhamn, men det är svårt att hitta en intressant situation. Jag fick tillstånd att fotografera en spansk kvinna, ett vinterporträtt, men har lovat att inte publicera på Internet. Dock har jag skickat bilden till hennes epostadress. Gott Nytt År!
Wolfgang
Hej Wolfgang.
Meget flotte farvefoto fra min hovedstad - gillas.
Med venlig hilsen og godt nytår fra Erik/DK.
Svar från Wolfgang 2019-12-30 22:34
Jag tackar och bockar, Erik! Du har en fin huvudstad! Gott Nytt År!
Wolfgang