Annons
Artiklar > World Press Photo säger nej till bildmanipulering

World Press Photo säger nej till bildmanipulering

Nu tillkännager Amsterdam-baserade World Press Photo att dom har lagt till en ny regel inför fototävlingen 2010 där de tar avstånd från retuschering som manipulerar en bild.

I ett pressmeddelande skriver World Press Photo följande;

"Innehållet i en bild inte får ändras. Endast retuschering som överensstämmer med nuvarande accepterade normer i branschen är tillåten. Juryn är den slutliga skiljedomaren av dessa normer och har tillåtelse att efterfråga den ursprungliga, oretuscherade bilden som registreras av kameran eller den orörda skannade bilden från ett negativ".

På frågan vad "accepterade normer i branschen" innebär svarar World Press Photo:s VD Michiel Munneke att formuleringen av den nya regeln återspeglar "behovet av flexibilitet".

World Press Photo är öppen för bidrag från den 1 december 2009 till den 14 januari 2010. Här kommer du framöver att kunna ladda upp dina tävlingsbidrag.

Källa: PDNPulse.com

Publicerad 2009-12-01.

4 Kommentarer

Pollock 2009-12-01 23:24  
utan att försöka verka dryg, men översatte ni det där citatet i google translator? språket är inte särskilt bra. dock uppskattar jag verkligen era nyheter!

Mvh
ArtbyRyman 2009-12-02 08:04  
Såå rätt! Bildmanin ska bort. =)
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS