Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Adobe Elements 12 guidar dig

Adobe Elements 12 guidar dig

De nya versionerna av Photoshop Elements och Premiere Elements innehåller guidefunktioner som hjälper dig steg för steg när du vill redigera bilder och filmer.

Adobe har tänkt på hur många som fotograferar med sin mobiltelefon idag och lagt in en automatisk backup-funktion för mobilbilder.

Många vill kunna visa sina bilder på mobiltelefonens skärm eller en surfplatta. Därför finns nu möjlighet att skapa bildsamlingar för mobila enheter. Det går också att skapa bildsamlingar som kan delas med andra via tjänsten Adobe Revel. Andra kan ges rättighet att ladda ner och lägga till bilder i samlingen.

Ibland krävs det lera arbetssteg eller fler olika inställningar. Nu finns det steg-för-steg guider i de både Elements-programmen som  förklarar de olika stegen och inställningarna.

I Premiere Elements 12 går det att lägga på en effekt på filmen i sin helhet istället för respektive klipp.

Bland nyheterna i Photoshop Elements 12 finns:

· Content-Aware Move – en avancerad teknik som lånats från Photoshop CC som gör det möjligt att flytta runt människor och objekt i bilden samt fylla ut de områden de flyttats från.
 
· Pet Eye Correction – tar bort blixtreflektioner från fotografier på djur.
 
· Auto Smart Tone – intelligent mjukvara som registrerar hur du använder Photoshop Elements 12, så att du med ett klick får tillgång till dina mest använda funktioner.
 
· Funktioner som gör att du kan skapa fotoramar, effekter och textur.
 
· Guided Edits – steg för steg-instruktioner för att skapa zoom burst, pusseleffekter och enkelt att återskapa skadade eller gamla fotografier.
 
· Straighten Tool – med hjälp av Content Aware-teknik kan du fylla ut ojämna kanter.
 
· Dela på Twitter.
 
· 64-bitars stöd på Mac – så att du till fullo kan utnyttja din dators inbyggda minne och höga prestanda för att underlätta redigering av stora fotografier och videor.

Se Photoshop Elements utbildningsvideor här.

Bland videonyheterna i Premiere Elements 12 finns:

· Guided Edits – steg för steg-instruktioner som guidar dig genom hur du kommer igång – lägger till bakgrundsmusik, övergångar, titlar, berättarröst, animationer och bild-i-bild.
 
· Bakgrundsmusik – mer än 50 ljudspår som automatiskt anpassar sig till längden på ett klipp, vilket gör det möjligt att skapa filmer med exakt tillrättalagda intron, outron och bakgrundsmusik.
 
· Ljudeffekter – över 250 effekter som tillför spänning och dimension till dina ljudspår.
 
· Auto Smart Tone – intelligent mjukvara som registrerar hur du använder Premiere Elements 12, så att du med ett enkelt klick får omedelbar tillgång till de viktigaste funktionerna och slipper gå igenom menyn om och om igen.
 
· Film Looks – fyra nya filter som ger dina hemmavideor en känsla av Hollywood (Comic, Trinity, Yesteryear och Cross Process).
 
· Motion Tracking – tillför grafik, text och effekter som flyttas tillsammans med en person eller ett föremål.
 
· Stödjer Sonys nya format XAVC S till 4K video.

Se Premiere Elements utbildningsvideor här.

Redan klara

Adobe Photoshop Elements 12 och Adobe Premiere Elements 12 finns nu tillgängliga på Adobes webbplats. Den som vill ha svensk version för mac får dock ge sig till tåls lite.

De två produkterna finns både som ett paket och som fristående produkter. Paketpriset är 1.304 kronor och styckpriset 861 kronor. Det finns också rabatterade uppgraderingar från tidigare versioner. För skolor och studenter finns också nedsatta priser.

Adobe Revel är en applikation till Apple Ios- och Windows-enheter och är gratis om du laddar upp max 50 fotografier eller videor per månad. Läs mer här.Av Magnus Fröderberg
Publicerad 2013-09-26. Läst av 7669 personer.
Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 170 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2013-09-26 08:25   Snapphane
Ursäkta att jag spammar om annat här, men plocka upp att Google+ har utökat sitt stöd för RAW. Ser gärna en fotoorienterad analys av det hela =)

Uppdateringen av Elements känns väl sen inte så häftig. Lightroom känns fortfarande som ett mer säkert kort.
Antipodian   2013-09-26 09:39
Ja, en fotoorienterad analys vore bra - vad är likheterna/skillnaderna mot LR och PS; t.ex. om man har en 14 bitars rå-fil - hur hanterar PSE det, förblir rå-filen 14 bitar efter import i PSE eller är man nere på 8 bitar?
2013-09-28 21:31   babs-dunord
När kan man vänta sig en svensk översättning av Element 11?
Barbro Cadde 2013 09 28

Merläsning

Tuff och stötsäker kompakt från Olympus

Ny kompaktkamera som ska passa alla äventyr. Läs mer...

Fujifilm GFX 100 - 102 megapixel och bildstabilisering

Fujifilm GFX 100 sätter en ny ribba för vad en modern mellanformatskamera kan klara av. GFX 100 kan ta 5 bilder per sekund, har inbyggd bildstabilisering och en bakbelyst sensor med 102 megapixel. Och inte minst kan GFX 100 filma i 4K med full sensorbredd och 10 bitar. Läs mer... 3

Dokumentär om kvinnorna bakom kameran

Från 1800-talets mitt till nutid, från avantgarde och porträtt till dokumentär- och krigsfotografi. Läs mer... 3

Ny sändare från Godox - nu med bluetooth

X2T från Godox har större display, bluetooth och snabbare hantering. Läs mer... 1

Jan Jörnmark visar övergivna platser i ny utställning

Stor utställning med brett urval och tidigare inte visade bilder. Läs mer...

Vi har testat tuffa och tåliga Olympus E-M1X

I Fotosidan Magasin nr 3/2019 har vi testat Olympus E-M1X som är den mest vattentåliga systemkameran på marknaden. Vi har även testat Panasonics första fullformatskamera Lumix S1R som kan ta bilder med upp till 187 megapixel. Läs mer...

Test: Panasonic Lumix S1R

Plus Nu har Panasonic valt att ge sig in och konkurrera med de stora elefanterna Canon, Nikon och i synnerhet Sony med en spegelfri småbildskamera. Men Panasonic gör det inte ensamma, de har lierat sig med Leica och Sigma. Första resultatet är S1R. Läs mer... 2

Fotosidan Magasin 3/2019

I nummer 3/2019 testar vi Panasonics nya fullformatskamera Lumix S1R, Olympus supertåliga proffskamera E-M1X och riktigt skarpa objektiv från Sony och Sigma. Vi lär dig ta bättre närbilder och svartvita bilder. Du får också lära dig hur man jämför hur olika sensorstorlekar presterar med hjälp av ekvivalens. Läs mer...

Placera din surfplatta nästan var som helst

Adapter för flexibel placering av surfplattor och mobiltelefoner. Läs mer...

Rätt film i kameran

Nils Bergqvist älskar att fotografera analogt och har testat en mängd olika filmsorter. I sin blogg presenterar han sina favoritfilmer. Läs mer...

Miops Smart Trigger