Annons
Artiklar > Adobe Elements 12 guidar dig

Adobe Elements 12 guidar dig

De nya versionerna av Photoshop Elements och Premiere Elements innehåller guidefunktioner som hjälper dig steg för steg när du vill redigera bilder och filmer.

Adobe har tänkt på hur många som fotograferar med sin mobiltelefon idag och lagt in en automatisk backup-funktion för mobilbilder.

Många vill kunna visa sina bilder på mobiltelefonens skärm eller en surfplatta. Därför finns nu möjlighet att skapa bildsamlingar för mobila enheter. Det går också att skapa bildsamlingar som kan delas med andra via tjänsten Adobe Revel. Andra kan ges rättighet att ladda ner och lägga till bilder i samlingen.

Ibland krävs det lera arbetssteg eller fler olika inställningar. Nu finns det steg-för-steg guider i de både Elements-programmen som  förklarar de olika stegen och inställningarna.

I Premiere Elements 12 går det att lägga på en effekt på filmen i sin helhet istället för respektive klipp.

Bland nyheterna i Photoshop Elements 12 finns:

· Content-Aware Move – en avancerad teknik som lånats från Photoshop CC som gör det möjligt att flytta runt människor och objekt i bilden samt fylla ut de områden de flyttats från.
 
· Pet Eye Correction – tar bort blixtreflektioner från fotografier på djur.
 
· Auto Smart Tone – intelligent mjukvara som registrerar hur du använder Photoshop Elements 12, så att du med ett klick får tillgång till dina mest använda funktioner.
 
· Funktioner som gör att du kan skapa fotoramar, effekter och textur.
 
· Guided Edits – steg för steg-instruktioner för att skapa zoom burst, pusseleffekter och enkelt att återskapa skadade eller gamla fotografier.
 
· Straighten Tool – med hjälp av Content Aware-teknik kan du fylla ut ojämna kanter.
 
· Dela på Twitter.
 
· 64-bitars stöd på Mac – så att du till fullo kan utnyttja din dators inbyggda minne och höga prestanda för att underlätta redigering av stora fotografier och videor.

Se Photoshop Elements utbildningsvideor här.

Bland videonyheterna i Premiere Elements 12 finns:

· Guided Edits – steg för steg-instruktioner som guidar dig genom hur du kommer igång – lägger till bakgrundsmusik, övergångar, titlar, berättarröst, animationer och bild-i-bild.
 
· Bakgrundsmusik – mer än 50 ljudspår som automatiskt anpassar sig till längden på ett klipp, vilket gör det möjligt att skapa filmer med exakt tillrättalagda intron, outron och bakgrundsmusik.
 
· Ljudeffekter – över 250 effekter som tillför spänning och dimension till dina ljudspår.
 
· Auto Smart Tone – intelligent mjukvara som registrerar hur du använder Premiere Elements 12, så att du med ett enkelt klick får omedelbar tillgång till de viktigaste funktionerna och slipper gå igenom menyn om och om igen.
 
· Film Looks – fyra nya filter som ger dina hemmavideor en känsla av Hollywood (Comic, Trinity, Yesteryear och Cross Process).
 
· Motion Tracking – tillför grafik, text och effekter som flyttas tillsammans med en person eller ett föremål.
 
· Stödjer Sonys nya format XAVC S till 4K video.

Se Premiere Elements utbildningsvideor här.

Redan klara

Adobe Photoshop Elements 12 och Adobe Premiere Elements 12 finns nu tillgängliga på Adobes webbplats. Den som vill ha svensk version för mac får dock ge sig till tåls lite.

De två produkterna finns både som ett paket och som fristående produkter. Paketpriset är 1.304 kronor och styckpriset 861 kronor. Det finns också rabatterade uppgraderingar från tidigare versioner. För skolor och studenter finns också nedsatta priser.

Adobe Revel är en applikation till Apple Ios- och Windows-enheter och är gratis om du laddar upp max 50 fotografier eller videor per månad. Läs mer här.Publicerad 2013-09-26. Läst av 8218 personer.

3 Kommentarer

Snapphane 2013-09-26 08:25  
Ursäkta att jag spammar om annat här, men plocka upp att Google+ har utökat sitt stöd för RAW. Ser gärna en fotoorienterad analys av det hela =)

Uppdateringen av Elements känns väl sen inte så häftig. Lightroom känns fortfarande som ett mer säkert kort.
Antipodian 2013-09-26 09:39
Ja, en fotoorienterad analys vore bra - vad är likheterna/skillnaderna mot LR och PS; t.ex. om man har en 14 bitars rå-fil - hur hanterar PSE det, förblir rå-filen 14 bitar efter import i PSE eller är man nere på 8 bitar?
babs-dunord 2013-09-28 21:31  
När kan man vänta sig en svensk översättning av Element 11?
Barbro Cadde 2013 09 28

Merläsning

ANNONS
Hatchet - Scandinavian Photo