Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Annons
Artiklar > Adobe Lightroom Mobile till Android

Adobe Lightroom Mobile till Android

Lightroom Mobile är ett komplement till datorversionen av Lightroom 5. Det finns redan för Ipad och Iphone – nu finns det även till Android.

Med Lightroom Mobile kan du redigera, organisera och dela bilder. Ändringarna synkroniseras senare med Lightroom 5 i datorn. Programmet kan också användas för att importera bilder.

Läs mer på Adobes blogg.

Lightroom Mobile finns för nedladdning till Android-enheter via Google Play. Användare måste ha Lightroom 5.4 eller högre. Nya användare kan få en 30-dagars testperiod. När testperioden har avslutats krävs ett medlemskap i Creative Cloud för fortsatt tillgång till tjänsten.Av Magnus Fröderberg
Publicerad 2015-01-16. Läst av 6216 personer.
Blogg, Portfolio, Rabatt på Fotosidan Magasin och försäkring, alla Premium-artiklar, obegränsad uppladdning

Plusmedlemskap kostar 170 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2015-01-17 07:16   ldn99
Värdelöst, fungerar ej på surfplatta!
henrik85   2015-01-17 08:46
Inte än iaf, kommer säkert snart ska du se.
2015-01-17 14:20   Num Wistbacka
Jo, den infon saknas i texte, Magnus: Adobe Lightroom till Android stöds inte ännu på surfplattor, vilket är en liten miss. Men Adobe lovar att surfplatts-versionen borde anlända inom kort. Såpass essentiell information borde inte uteslutas även i en notis.
Svar från froderberg   2015-01-17 14:23
Det är lätt att vara efterklok. Men det här är vad som stod i Adobes pressmeddelande:

"Lightroom Mobile skapar möjligheter för ett effektivt arbetssätt då fotografen helt sömlöst kan hantera och redigera bilder på flera enheter och plattformar, vare sig det gäller hemdatorn, surfplattan eller mobiltelefonen."

Det stod inget om undantag för Android på surfplattor.
Num Wistbacka   2015-01-20 13:23
Läste om detta en dag innan redan på andra sajter en dag innan FS. Hade inte sett det svenska pressmeddelandet, men tycker att det är ganska intressant att de utelämnat den infon hos det svenska pressmeddelandet.
2015-01-19 06:27   Anders Nordh
Hej, vet inte om det bara för mig men min inloggning tog ca 12 timmar från nedladdning för att fungera ... men sedan gick det som tåget, allt som jag ville ha synkat synkades från telefonen till Lightroom, synd att kameramobilen ger så dåliga bilder bara ... ;-)
2015-01-19 08:53   Lasse Parbring
Ang klagomål om att det inte funkar på vissa plattformar under Android. Det är ju det som är grejjen med Android, det finns en massa olika fabrikat, modeller etc. och det är inte lätt att anpassa alla appar efter alla dessa varianter.
Där har iOS och Apple en enorm fördel med sitt standardiserade system. Allt funkar överallt.
Gissa då varför många appar kommer ut till iOS först, det är både enklare och billigare att utveckla appen för det.
Nu ska detta inte bli ett "vs" inlägg men det jag vill påstå är att man får ha tålamod och vänta tills en Andriod app funkar överallt.
Num Wistbacka   2015-01-20 13:22
Ja, jag måst tyvärr hålla med dig helt här. Det jag aldrig fattat med Android är hur dess arkitektur verkar ändra beroende på telefonmodell; har haft problem med många appar som säger att de kräver ex Android 4.0.1. Okej. Har 4.0.1. Men nä - programmet stöder dock inte den telefon jag har - Hur kan telefonmodellen inverka på huruvida operativsystemet kan köra programet som är utvecklat för det.

Att det är en skillnad mellan mobiler och surfplattor förstår jag. Och den skillnaden finns nog också hos Apple om jag inte misstagit mig där; och det är väl just det som är problemet här nu. Att "android" nog stöder Lightroom, men endast android mobile, inte surfplattor.
Lasse Parbring   2015-01-20 13:43
Det som bl.a. skiljer mellan olika Android enheter är väl upplösningen på skärmen, kanske oxå storleksförhållandet på dom? Vilken processor man jobbar med, osv....
Det där med olika skärmar måste vara en utmaning om man är programutvecklare och vill göra det så snyggt som möjligt.
Num Wistbacka   2015-01-20 16:13
Betvivlar att upplösning hindrar så mycket om du tänker på hur datorprogram fungerar. Har programet "dålig/fel" upplösning så ser det bara förjävligt ut, men det fungerar som det skall. Alternativt blir ikonerna jätte små. Så verkar det nog fungera i android också. Däremot kan jag tänka mig att hårdvaran är det problematiska. Men nästan alla telefoner med android använder idag qualcom chipset och processorer, men likväl är finns mjukvara som bara fungerar med vissa telefoner (nu pratar jag om tredjepartstillverkade program).

Ex: Ville ha spelet asphalt 5 till min Xperia Pro. Enligt specifikationskraven uppfyllde min telefon dessa krav. Men spelet crashade så fort man kom till huvudmenyn. Tog kontakt med spelets tillverkare och de sa bara "Your device is unfortunately not supported by this game" även om alla hårdvarukrav stämde (förståss listades inte de specifika telefonmodellerna på google store).
henrik85   2015-01-20 16:40
Kom iof en studie för något år sedan som visade att appar till iOS kraschade oftare än till Android.

Merläsning

Tuff och stötsäker kompakt från Olympus

Ny kompaktkamera som ska passa alla äventyr. Läs mer...

Fujifilm GFX 100 - 102 megapixel och bildstabilisering

Fujifilm GFX 100 sätter en ny ribba för vad en modern mellanformatskamera kan klara av. GFX 100 kan ta 5 bilder per sekund, har inbyggd bildstabilisering och en bakbelyst sensor med 102 megapixel. Och inte minst kan GFX 100 filma i 4K med full sensorbredd och 10 bitar. Läs mer... 3

Dokumentär om kvinnorna bakom kameran

Från 1800-talets mitt till nutid, från avantgarde och porträtt till dokumentär- och krigsfotografi. Läs mer... 3

Ny sändare från Godox - nu med bluetooth

X2T från Godox har större display, bluetooth och snabbare hantering. Läs mer... 1

Jan Jörnmark visar övergivna platser i ny utställning

Stor utställning med brett urval och tidigare inte visade bilder. Läs mer... 1

Vi har testat tuffa och tåliga Olympus E-M1X

I Fotosidan Magasin nr 3/2019 har vi testat Olympus E-M1X som är den mest vattentåliga systemkameran på marknaden. Vi har även testat Panasonics första fullformatskamera Lumix S1R som kan ta bilder med upp till 187 megapixel. Läs mer...

Test: Panasonic Lumix S1R

Plus Nu har Panasonic valt att ge sig in och konkurrera med de stora elefanterna Canon, Nikon och i synnerhet Sony med en spegelfri småbildskamera. Men Panasonic gör det inte ensamma, de har lierat sig med Leica och Sigma. Första resultatet är S1R. Läs mer... 2

Fotosidan Magasin 3/2019

I nummer 3/2019 testar vi Panasonics nya fullformatskamera Lumix S1R, Olympus supertåliga proffskamera E-M1X och riktigt skarpa objektiv från Sony och Sigma. Vi lär dig ta bättre närbilder och svartvita bilder. Du får också lära dig hur man jämför hur olika sensorstorlekar presterar med hjälp av ekvivalens. Läs mer...

Placera din surfplatta nästan var som helst

Adapter för flexibel placering av surfplattor och mobiltelefoner. Läs mer...

Rätt film i kameran

Nils Bergqvist älskar att fotografera analogt och har testat en mängd olika filmsorter. I sin blogg presenterar han sina favoritfilmer. Läs mer...

Elinchrom Rotalux Softboxes