Annons

Proffsfoto

Artiklar > Nya funktioner i Photoshop CC

Nya funktioner i Photoshop CC

En ny version av Photoshop CC (14.2) innehåller ett tjugotal förbättringar. En ny funktion är »Tänj perspektiv«. En annan är möjligheten att skriva ut 3D-bilder på en 3D-skrivare.

»Tänj perspektiv« underlättar att montera in ett objekt i en bild och anpassa perspektivet på objektet så att det stämmer med bakgrundens perspektiv.

En mindre iögonfallande, men ack så praktisk, funktion är att antalet info-punkter ökats från fyra till tio. Det går att ändra färgläge på alla punkterna samtidigt genom att alt-klicka och välja önskat färgläge.

Nytt är också länkade smarta objekt. Om du gör förändringar i ett objekt så kommer det ändras på alla ställen är det monterats in i en bild.

Här beskrivs de nya funktionerna med hjälp av videoinslag på Adobes blogg.

Här hittar du en lista över nya och befintliga funktioner i Photoshop CCPublicerad 2014-01-20.

2 Kommentarer

Niklas Andersen 2014-01-20 14:28  
Funktionen med länkade smarta objekt gör mig sugen på att skaffa det direkt. Nästan varje gång när jag redigerar >20 bilder i en serie sitter jag där och kopierar över curves till förbannelse för minsta lilla ändring. Tyvärr får det nog dröja några versioner till innan jag uppgraderar...

//
http://ljusavtryck.blogspot.com/
fafner 2014-01-20 17:01  
"Skriva ut 3D-bilder"…

Hmm, varför? Det var ju precis det jag inte saknade i Potoshop, att kunna skriva ut 3D-modeller?

Man kan säkert koka kaffe med ett strykjärn om man verkligen vill! Säkert även skumma mjölken till sin latte. Men jag har en känsla av att det blir lättare att göra det med en kaffekokare eller en espressomaskin.

Om jag har en makerbot så skriver jag naturligtvis ut med MakerWare som är anpassat att skriva ut 3D modeller för makerbot, Varför skall jag ta in det i Photoshop?

Det enda jag kan tänka mig är möjligtvis om jag skall skriva ut något med texturer med en färg 3D skrivare på typ Shapeways, för det krävs lite trix att få till texturerna där.

Men det klart 3D-skrivare är ju trendigt nu så det kommer nog i en modul i nästa word så jag kan printa ut mitt dokument i 3D;-)

Merläsning

ANNONS