Annons

Proffsfoto

Artiklar > PhotoMechanic 6 är snabbare

PhotoMechanic 6 är snabbare

Pressfotografernas älsklingsprogram PhotoMechanic har nu kommit i en ny version som är snabbare än tidigare versioner och som har nya praktiska funktioner.

PhotoMechanic är ett program för att läsa in bilder och sortera dem. Att PhotoMechanic blivit populärt bland pressfotografer beror på att det ger ett snabbt arbetsflöde. Det går snabbt att läsa in bilderna och förse dem med metadata. Alla bilder behöver inte läsas in, utan bara de som markerats i kameran. Med PhotoMechanic 6 går det även att välja från datorn vilka bilder som ska läsas in.

Snabbhet är alltid prioriterat för PhotoMechanic. Tidigare versioner är kända för sin snabbhet, men den nya versionen är två till tre gånger snabbare än föregående version på att generera tumnaglar. En annan nyhet är att programmet är i 64-bitar och kan dra nytta av mer RAM-minne än tidigare versioner.

PhotoMechanic har en hel del automatiska funktioner, exempelvis kan namn på spelare automatiskt hämtas in från en spelarlista när man skriver bildtexter. En ny automatiskt funktion är att bilderna automatiskt taggas med stad och land om geodata från en GPS finns i bildfilen.

PhotoMechanic 6 är kostnadsfritt för dem som köpt version 5 under 2018 eller 2019. För dem som köpt version 5 tidigare är priset för uppgradering 89 US-dollar. En helt ny licens kostar 139 US-dollar.

Lista över nyheterna i version 6 finns här.Publicerad 2019-03-26. Läst av 3483 personer.

Bli först att kommentera

Merläsning

ANNONS