Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Annons

Proffsfoto

Artiklar > Stöd för nya kameror och objektiv med Adobe Camera Raw 8.5 RC

Stöd för nya kameror och objektiv med Adobe Camera Raw 8.5 RC

Version 8.5 RC av Adobe Camera Raw ger stöd för sex nya kameror och fjorton nya objektiv. Uppdateringen fungerar för både Photoshop CC och CS6. Även DNG Converter uppdateras så att äldre versioner av Photoshop kan användas med nya kameror.

Adobe fortsätter att utveckla sin råkonverterare Camera Raw för både Photoshop CC och CS6. Tidigare har uppdateringar för nya kameror bara skett för den senaste programversionen. Att Adobe fortfarande uppdaterar CS6 är ett sätt att lindra kritiken mot att CC inte säljs separat utan att man måste prenumerera på programmet.

Adobe Camera Raw 8.5 RC är en "release candidate" vilket innebär att uppdateringen inte är helt klar. Adobe säger att stödet för Panasonic Lumix GH4 inte är fullständigt. Därför måste man ladda ner 8.5 RC manuellt på Adobe Labs.

Dessa nya kameror stöds av Adobe Camera 8.5 RC och DNG Converter 8.5:

Canon PowerShot G1 X Mark II
Fuji FinePix S1
Nikon 1 J4
Nikon 1 V3
Olympus OM-D E-M10
Panasonic LUMIX DMC-GH4 (stöds inte fullt ut)

Här finner du en lista över de 14 objektiv som fått egna profiler i verison 8.5.Publicerad 2014-06-09. Läst av 4673 personer.

3 Kommentarer

Avslutat Medlemskap 2014-06-10 10:41  
Fast inte Sony A77 II .-(
Carina Hedlund 2014-06-14 19:23
Mats, förmodar att du har koll på läget? Kan man inte uppdatera Lightroom så filerna från nya Sony fungerar?
Avslutat Medlemskap 2014-06-14 20:03
Jo, men man får vänta på att Adobe får ändan ur och gör klart profilen för den nya kameran. Det är alltid så här med nya kameror. Mitt klagande var att det i den här uppgradernigen inte fanns med stöd för A77 II som jag nyss köpt, men det kommer väl i nästa. Skulle gissa på ett par veckor eller så.

Så var inte orolig. Plåta i raw+jpeg så länge så kan du framkalla de bästa bilderna i efterhand sedan.

Var inte orolig. Det är ingen skillnad på märken eller så, så att Adobe inte skulle stödja Sony. Bara att de nte är klara med raw-profilen ännu.

Bara att ha lite tålamod :-)

Merläsning

ANNONS