Artiklar > Gruvarbetare i fokus

Gruvarbetare i fokus

Sebastian Sardi har gjort ett fotoprojekt om kolbrytning i Indien som resulterat i en fotobok: Black Diamond.

Sebastian Sardi reste till de östra kullarna i Jharkhand i Indien – en av de rikaste mineralzoner i världen med cirka 29 procent av Indias kolfyndigheter – för att dokumentera kolbrytning. På grund av den enorma mängden mineraler som kolbrytningen ger är industrierna i den här delen av landet avgörande för nationen. Värdet av de svarta diamanterna – kolbrytningen – uppgår till omkring 1 500 miljoner US-dollar årligen.

Vid hans första besök på kolgruvorna i och runt Jharia insåg han denna industri hade påverkat generationer av familjer som arbetade i dessa. Arbetarnas situation väcker viktiga frågor om arbetarnas otroligt tuffa förhållanden, men också frågor om maktstrukturerna mellan gruvsamhällena och de industriella jättarna.

Boken Black Diamond är 104 sidor tjock och utgiven på Kehrer Verlag. Boken har finansierats genom en Kickstarter-kampanj.

ISBN 978-3-86828-872-8Publicerad 2019-03-06. Läst av 1067 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2019-03-06 20:08   Alf-Magnus
Intresant blanding av Kehrer Verlag och kickstarter, Kehrer Verlag är ett utmärkt förlag för konstkataloger och böcker

Merläsning


Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar