Annons
Artiklar > Dokumentär om pressfotografen Niclas Hammarström

Dokumentär om pressfotografen Niclas Hammarström

Fotografen Niclas Hammarström satt fängslad i 44 dygn i Syrien och var tidigt på plats efter massakern på Utøya. På SVT Play kan du se en dokumentär om honom.

Dokumentärfilm. Journalister och fotografer som gör humanitära reportage har blivit måltavlor i de konflikter de skildrar. Den immunitet de tidigare hade verkar ha försvunnit. Vad är det som driver någon att lämna tryggheten för att ta sig ut och skildra omvärlden?

Som pappa till tre barn blev Niclas Hammarström djupt berörd av bilderna på barnens lidande i krigets Syrien. Niclas beslutade sig för att åka dit och dokumentera under tre olika resor, trots att kollegerna avrådde. Niclas Hammarström och reportern Magnus Falkehed tillfångatogs i Syrien 2013 och satt i fångenskap i 44 dygn.

Här kan du se dokumentären om Niclas Hammarström där han visar sina bilder och berättar om sina erfarenheter från resor runt om i världen.Publicerad 2015-06-15. Läst av 3449 personer.

1 Kommentarer

luminousoctaves 2015-06-16 09:31  
Otroligt intressant och lärorikt att höra Niclas Hammarström berätta så öppet om sina bilder och sin yrkesroll. Mycket sevärt. Det blir riktigt starkt när han återger situationen i Syrien tillsammans med bildspelen från samma tillfällen.

Musiken förstår jag inte alls, den kunde ha tonats ner helt, det blir bitvis väldigt smetigt och sentimentalt. Bilderna är starka i sig.

Merläsning

ANNONS
Hatchet - Scandinavian Photo