Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Annons
Artiklar > En viktig pedagog och entusiast

En viktig pedagog och entusiast

Bo Bergström (till höger) och Stefan Ohlsson från vår oerhört utbildande och sevärda serie Tala om bilder. Tyvärr har båda dessa giganter gått ur tiden. Stefan Ohlsson dog 2018.

 

Tidigare i somras gick Bo Bergström bort, efter att i decennier ha spritt kunskap och upptäckarglädje kring bild och kommunikation.

Bo Bergström arbetade länge som art director och var anställd på flera av landets största reklambyråer. Men vi är många som snarare förknippar hans namn med bildpedagogik och - inte minst - bildengagemang.

Han har genom åren utbildat mängder av formgivare, reklammakare och fotografer. Bo Bergström anlitades i en rad olika sammanhang och det går fortfarande att ta del av två av hans föreläsningsserier på Moderskeppet, där hans engagemang för den visuella kommunikationen tydligt lyser igenom.

Han skrev en rad böcker inom området, bland annat "Effektiv visuell kommunikation" som hittills har nått 50.000 läsare. Den tolfte upplagan av boken kom ut i våras.

Tillsammans med Stefan Ohlsson gjorde han också boken “Tala om bilder”, där de båda just talar om 49 fotografier. På Fotosidan Play kan du se en serie med korta filmer där författarna har samma typ av samtal som i boken.

Bo Bergström blev 75 år gammal.Publicerad 2021-09-13. Läst av 1075 personer.

1 Kommentarer

mombasa 2021-09-14 19:40  
Det var sorgligt att läsa. Bo Bergström har betytt otroligt mycket för förståelsen i att läsa bilder. Den första boken av Bo som jag läste var Titta! En bok om bildkommunikation utan en enda bild, Och så skulle det vara. Bilderna fick läsaren skapa själv. Ja, och vem axlar Bo Bergströms mantel? För nog behövs det, i denna tid av bilden som det viktigaste språket.
Kampanj – Ett 1 års gratis Plus-medlemskap och rabatt på kameraförsäkring

Plusmedlemskap värde 220 kr per år

Merläsning

ANNONS