Annons

Proffsfoto

Artiklar > Instagram och Threads - vad ska jag tänka på?

Instagram och Threads - vad ska jag tänka på?

Threads bygger på ett Instagram-konto. Det innebär att när du är inne i Instagram så kommer Meta korsposta "förslag" till inlägg på Threads. Det ger ännu mer brus i ditt Instagram-konto.

 

Meta, ägare av Facebook och Instagram, har släppt sin X (Twitter)-dödare Threads. Så varför skriver vi om Threads? Därför att den styrs via ditt Instagram-konto. Vi har gjort en kort summering.

Threads är i princip en exakt kopia av X (Twitter). Det är som ett enda stort klotterplank. Du skriver något och kanske någon interagerar med dig. Genom att följa profiler så skapar du upp ett flöde med inlägg. Ett flöde med vad plattformen tycker borde intressera dig (För dig) och ett flöde med bara inlägg från dina följare (Följer). Så långt är Threads och X exakt samma. 

Threads bygger på Instagram

Du kan surfa runt på Threads utan att vara inloggad men det kommer vara tämligen förvirrat. Algoritmen har inget att gå på och kommer servera högt och lågt. Mest jättelågt. 

För att komma igång så laddar du ner Threads-appen eller går till threads.net. Där finns ett alternativ för att logga in via Instagram eller surfa oinloggad. 

Du kan radera ditt Theads-konto

Skulle du tröttna på Threads så går det bra att radera Threads-kontot och ha kvar Instagram, men tvärtom går inte. Det vill säga skulle du tröttna på Instagram och vill radera det så kommer ditt Threads-konto också raderas.

Inga hashtag eller kategorier

Just nu är Threads verkligen ett stort oöverblickbart klotterplank. Det går att tagga men väldigt basalt. Endast en tagg per inlägg. Threads chef Adam Mosseri beskriver i ett Instagram-inlägg (!) att man jobbar mer på taggningen. 

Du kommer plågas av Threads-tips i Instagram

Som väntat så kommer Meta korsposta mellan plattformarna för att driva trafik från Instagram till Threads. Så är du redan trött på brus (förslag) så kommer det bli ännu brusigare med ett Threads-konto påkopplat. I appens flöde "Följer" verkar man inte posta såna korslänkningar just nu. Inte heller via desktop (webbläsaren).

Ett tips om du vill hålla isär saker är att skapa ett tomt instagram-konto och koppla Threads till det. 

Som fotograf? Har jag någon nytta av Threads?

Högst oklart. Att börja posta dubbelt på Threads och Instagram låter inte som en smart taktik. Däremot så är Threads i sin linda just nu och precis som när Clubhouse lanserades så är folk jättesugna på att följa varandra. Så är du snabb så kan du kanske få många att följa dig och sen nyttja ditt Threads-konto som marknadskanal.Publicerad 2023-12-18.

1 Kommentarer

PMD 2023-12-19 19:38  
Bra att Elon Musk får lite konkurrens, men om man vill ha en Twitter-"kopia" utan att behöva skapa en profil på Instagram så finns det andra. Bluesky (https://bsky.app/) verkar vara lovande, men det finns fler.

Merläsning

ANNONS