Annons
Artiklar > Lyssna på bildjournalisten Alexander Mahmouds sommarprat

Lyssna på bildjournalisten Alexander Mahmouds sommarprat

Alexander Mahmoud. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

Alexander Mahmoud som regelbundet frilansar för Dagens Nyheter sommarpratade i P1 den 25 juli.  "Mitt Sommar handlar om drömmen om Sverige." Du kan lyssna på programmet i efterhand.

"Mamma kom till Småland från Jugoslavien som vilsen 16-åring, hon fick jobba hårt och länge, lärde mig jobba hårt och länge, drömde alltid om ett bättre liv, som så många andra migranter."

Alexander Mahmoud växte upp i småländska Grimslöv. Han uppmärksammades stort för ett reportage om vardagsrasismen i sin småländska hemby inför valet 2014. Reportaget nominerades till Stora Journalistpriset i klassen Årets berättare.

Idag bor 28-årige Alexander i Stockholm och frilansar mycket för DN, främst som fotograf. Han skriver även en del för DN, bland annat ett reportage om Iryna som förlorade ett ben i terrordådet på Drottninggatan. Alexander har också skrivit den självbiografiska boken "Mellan rummen" som fått strålande recensioner.

Alexanders sommarprat sändes torsdagen den 25 juli i Sveriges Radio P1. Här kan du lyssna på programmet.

Här kan du läsa en lång intervju med Alexander Mahmoud från Fotosidan Magasin.Publicerad 2019-07-28. Läst av 1663 personer.

Bli först att kommentera

annons

Merläsning

ANNONS