Annons
Artiklar > Bildjournalisten Alexander Mahmoud sommarpratar

Bildjournalisten Alexander Mahmoud sommarpratar

Alexander Mahmoud. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

Alexander Mahmoud som regelbundet frilansar för Dagens Nyheter ska sommarprata i P1 den 25 juli.  "Mitt Sommar handlar om drömmen om Sverige."

"Mamma kom till Småland från Jugoslavien som vilsen 16-åring, hon fick jobba hårt och länge, lärde mig jobba hårt och länge, drömde alltid om ett bättre liv, som så många andra migranter."

Alexander Mahmoud växte upp i småländska Grimslöv. Han uppmärksammades stort för ett reportage om vardagsrasismen i sin småländska hemby inför valet 2014. Reportaget nominerades till Stora Journalistpriset i klassen Årets berättare.

Idag bor 28-årige Alexander i Stockholm och frilansar mycket för DN, främst som fotograf. Han skriver även en del för DN, bland annat ett reportage om Iryna som förlorade ett ben i terrordådet på Drottninggatan. Alexander har också skrivit den självbiografiska boken "Mellan rummen" som fått strålande recensioner.

Alexanders sommarprat sänds torsdagen den 25 juli klockan 13.00 i Sveriges Radio P1.

I Fotosidan Magasin 2/2019 kan du läsa en längre intervju med Alexander Mahmoud.Publicerad 2019-06-15.

3 Kommentarer

fotomojje 2019-06-16 09:22  
Grattis Alexander!
Synd att inte Smålandsposten höll hårt i dig. Fast då hade du kanske inte utvecklats lika mycket Som nu. Allt slit har du ju gjort själv. Stort grattis och lycka till.
gors 2019-06-16 10:40  
Ett av få sommarprat som jag ser fram emot att lyssna på. Allt jag sett av Alexander så här långt visar att han är autentisk och har både djup och humor.
Heimerdinger 2019-06-19 08:41  
Lite off topic men porträttfotografen Mattias Ahlm lyckades verkligen med den här bilden! Den är så bra att jag nästan funderar på om bakgrunden har blivit manipulerad efteråt, det ser nästan artificiellt snyggt ut :)
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS