Annons
Artiklar > Naturfotograf i Lappland

Naturfotograf i Lappland

Fujifilm har gjort en fin film om Fujifilm-ambassadören Serkan Günes som flyttat till Lappland och som njuter av det vackra ljuset där. I filmen använder Serkan Fujifilms nya mellanformatskamera GFX.Publicerad 2016-12-28.

63 Kommentarer

Thomas Åkerberg 2016-12-28 14:47  
Trevlig och duktig fotograf! Jag hade ett långt samtal med honom på förra årets fotomässa i Sthlm!
matlep 2016-12-28 15:32  
Borde inte en "artikel" av detta slag märkas med "Reklam" när det publiceras på redaktionell plats? :)
Svar från froderberg 2016-12-28 19:09
Vi märker naturligtvis ut annonser. I det här fallet handlar det om en redaktionell bedömning att filmen kan vara givande för naturfotointresserade och att det finns ett nyhetsvärde i att Fujifilm uppmärksammar Serkan Günes på detta vis. Vi är tydliga med vem som är avsändaren.

Det är inget ovanligt att medier som skriver om reklam, här är ett exempel: http://teknikensvarld.se/volvo-trucks-uppfoljare-till-the-epic-split-221318/
och här är ett till: http://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20161214/duell-lastbilen-iron-knight-vs-volvo-s60-polestar-wtcc/
Alf-Magnus 2016-12-28 20:22
Jo Magnus det gäller att hålla sponsorerna på gott humör, eller som min far brukade kommentar fototidningar, ” industritidningar delas ut gratis”. Sen är det trist att Fotosidan premierar en ganska trist form av landskapsfotografi precis som det inte har hänt något sedan New Topography utställningen i Rochester 1975 eller Düsseldorf . Är det inte dags att ta landskaps/topografi på allvar och hur man kan gå på djupet med den typen av bilder. Jag har gått igenom hans bilder och jag hittar inget som beskriver levnadsvillkoren i den arktiska miljön utan han radar upp en rad med vakra bilder. Dessutom använder han ett begrep som kommer från ett samiskt kulturbegrepp de åtta årstidernas folk, som beskriver viktiga faktorer bland renskötarna och inte renbeteslandet som vildmark. En fotograf som tar Sápmi på alvar är Michiel Brouwer http://www.michielbrouwer.com som samarbetar med bildkonstnären Anders Sunna http://anderssunna.com i projektet Project Maadtoe https://www.facebook.com/projektmaadtoe/.
matlep 2016-12-28 22:13
Håller med om att det var en fin film!
jag&bilden 2016-12-28 20:03  
En vacker reklamfilm där tankar och reflektioner ges utrymme.

Fuji går från klarhet till klarhet.
De verkar ha en långsiktig strategi som tar dem mot toppen.
Thomas Åkerberg 2016-12-28 22:55  
Är jag ensam om att tycka att medlemmar som är frekventa i olika diskussioner, men inte "bidrar" med egna bilder inte är att ta på så stort allvar? Inga formella fel är ju begångna men argumenten tycker jag ibland kan sakna bäring just därför att inget eget material finns i ryggen?
Tomasz 2016-12-28 23:12
Jag håller i alla fall inte med dig om din åsikt. Ska man behöva visa att man är kvalificerad till juryn för att få tycka något? Gäller det också när man är positivt inställd, eller bara om man är kritisk? Gäller det även fotboll, musik, politik eller annat som man ibland tycker något om?
Och vem ska man i så fall visa sina kvalifikationer för innan man tycker till?
GunnarW 2016-12-29 00:33
Jag har samma åsikt som Kai
Alf-Magnus 2016-12-29 10:17
Thomas, man behöver inte vara aktiv med bilder på Fotosidan för att ha ett aktivt intresse för fotobaserad bild, både egna och andras. Däremot är Fotosidan en plats som inte för fotografin framåt det märker man bara hur landskaps och den topografiska bilden behandlas och belyses. Med omvärlden diskuterar och för den formen av bilder så står fotosidan och stampar på samma fläk som Ansel Adams stod på på tretiotalet. Jag har själv vista mycket både i skog och mark liksom på fjället och jag kan på rak arm säga att Serkan Günes inte ger en rättvis bild av landskapet och dess villkor, de är trötta, sterotypa och för inte changera framåt.

Nej Thomas har man inga andra mot argument än antalet upplagda bilder då har man inte mycket att komma med.
JeannaQ 2016-12-29 10:31
Samma åsikt som Kai.
Det finns konst - och litteraturrecensenter som aldrig målat eller skrivit för publik
eller velat det.
De är belästa och orienterade inom sina områden,
har en bra verbal framtoning och deras yrke är att tycka.

Vi har alla rätt att tycka, på olika sätt.
Det är demokratins kärna.
Fotografi är väl ingen fristående grupp från månen.
snap01 2016-12-29 10:41
du är en sällsynt positiv människa Alf ;) bara klagomål på vad alla andra fotografer gör inget är bra inte fotosidan osv. Varför hänger du här då om det är så dåligt? ingen tvingar dig att titta på serkan fuji film det är högst frivilligt.

Du kan ju skapa dina egna trådar om din (riktiga)fotografi o om du nu är så duktig varför ordnar du ingen utställning för dig på fotografiska? Många av dessa inlägg i denna tråd är bara klagomål o gnäll vad beror det på? avundsjuka eller vad? Serkan tillhör inte mina favoritfotograf direkt däremot tycker jag fuji filmen var helt ok o jag tycker fuji är stenduktiga på kamerafronten o det är bra att det kommer en till bra aktör där speciellt eftersom fuji är erkänt fantastikt duktiga på bygga optik.

Reklam? visst vad är inte reklam idag? så fort det kommer en nyhet o det skrivs för (mycket) om det så kommer det alltid klagomål från dom som kör andra märket. Det är väl bara kul att se o vill man inte se så kolla inte det är frivilligt ingen tvingar dig att se (reklamen).
Alf-Magnus 2016-12-29 10:56
Kul Ove nu kom avundsjukan som argument, tja kom med något bättre. Kameror tja det bryr jag mig inte om för en sekund utan sådant so för den fotografiska bilden framåt. Min kritik riktar si mot två hål dels Fotosidan som mer och mera utvecklar sig till ett tekniskt kloakhål utan någon rejäl koppling till samtida fotografi. Fotosidan är som någon formulerade det ett hot mot fotografin då den premierar ett förlegat sätt att förhålla sig till fotografi. Det finns ett rejält ointresse för fotografin som innehållsbärare och premierar den enbart dekorativa bilden.
Svar från froderberg 2016-12-29 11:09
@Alf. Har du läst vår tidning när du säger att vi är ett kloakhål? Vi har kunniga skribenter som Michael Dee, Göran Segeholm, Peter Wiklund, Anna Henriksson med flera. Allt vi gör kommer inte ut på webben.
Alf-Magnus 2016-12-29 11:36
@Magnus jag bläddra i tidningen i stånden och stoppar till baka den, ärligt talat har du läst Aperture, Camera, Gup, Der Greif, Objektiv, Filter, Photo Raw, Foam med flera tidskrifter som samtliga tar fotografin seriöst. Nä tiil och med de gamla tidskrifterna som Aktuell fotografi och Foto behandla bilden på ett långt mera seriöst sett. Tänker på Aktuell Fotografi och des bokförlag Fyra förläggare eller deras tidskrift Fotografiskt Album. Jag tog i ett tidigare inlägg upp ett exempel på en fotograf och ett projekt där bilden är innehållsbärande det kanske är på tiden att ni börjar behandla fotografin som ett redskap att berätta och beskriva stället för en en teknisk lekstuga. Vad nyblivna fotografer behöver inspiration som visar på hela paletten och inte beskriver bilden som ett tekniskt problem, man kan gör stor fotografi med ytterst enkla medel. Det sätt som du framhäver Serkan Günes utrustning är just ett exempel på denna teknifiering av fotografin. Vart tog Curt Larssons efterföljare och den inspiration som får amatörens att påbörja liknade projekt.

Sen så är marknadsföringen av tidskriften verkligen inriktad på de tekniska artiklarna, kan inte påstå att det lockar. Ni kanske skall ta en titt på British Journal of Photography http://www.bjp-online.com .
Christian Hemborg 2016-12-29 11:44
Jaha, nu var det dags igen...
Suck!
Alf-Magnus 2016-12-29 11:48
@Christian, då kör vi jajamensan
stigfredrik 2016-12-29 14:57
@Thomas

Sinnesjukt ogenomtänkt (hoppas jag) inlägg. Som andra redan påpekat så behöver man inte hävda sig som fotograf för att ge kritik eller tycka något.

Jag skriver sällan på FS och läser artiklarna nån gång i veckan. Jag har noterat att Alf nästan skriver i varenda artikel, recension eller vad det nu kan vara och ofta är det kritik med en lite gnällig ton.
Jag älskar det och Alf är en av anledningarna till att jag tittar i kommentarsfältet. Han slänger inte sällan upp länkar som passar till det som diskuteras, länkar med bilder som Alf tycker är bra. Ofta är det för mig okända fotografer. Man lär sig nåt helt enkelt. Sen håller jag med Alf om detta, mycket träffande och jag är själv skyldig:

"DET FINNS ETT REJÄLT OINTRESSE FÖR FOTOGRAFIN SOM INNEHÅLLSBÄRARE OCH PREMIERAR DEN ENBART DEKORATIVA BILDEN"


BTW, jag har varit inne på Alfs hemsida och titta på en serie bilder som kallades "Sjukdomen". Jag tycker bilderna var gripande och otroligt välkomponerade. Alf är en mycket duktig fotograf.
Thomas Åkerberg 2016-12-29 17:35
Fredrik J, vad är det som är "sinnessjukt ogenomtänkt"? Jag har aldrig föreslagit att det skall vara något slags krav på egna publiceringar för att kunna tycka till i olika ämnen, men jag tycker det är märkligt att inte "ge sig till känna" och samtidigt tycka väldigt mycket i olika ämnen/forum!
JeannaQ 2016-12-31 00:00
Tack Fredrik, så slapp jag skriva det också.
Vi ska vara tacksamma att Alf vågar utmana den monotona halvsovande jasägar - kulturen.
För mig får han gärna kallas mr. Gnäll, alla begåvade människor som kommer med något nytt
får finna sig i att bli karikerade, tyvärr. Och avundsjukt bemötta.
Men det finns gränser för vad som sägs
och det är olagligt att sprida förtal i vårt land faktiskt.
Jag vet ändå vad han står för.
PMD 2016-12-31 01:41
Det är mycket trevligt med dekorativa bilder. Man kan sitta och titta på dem och tänka vilsamma tankar så att man blir lugn och tillfreds inombord och på gott humör.
JeannaQ 2016-12-31 12:22
Och jag tycker Alfs verbala framtoning går hem!
PMD 2016-12-31 13:42
Bilder vill jag titta på och inte prata om så mycket. Andra kan förstås ha en annan inställning till bilder.
Thomas Åkerberg 2016-12-29 00:02  
Kai, du har varit medlem på Fotosidan sedan hösten 2004 och har fyra (?) bilder upplagda?
Fredrikpersson 2016-12-29 06:23
Det är trevligt att titta på medlemmars foton men Jag förstår inte kopplingen mellan att ladda upp en bild på FS och att vara kompetent att delta i en diskussion om foto. Man kanske till och med kan bidra med mer i en diskussion om man går på fotoutställningar, djupdyker i fotoböcker, bloggar eller ofta kommenterar andras bilder än om man laddat upp 500 egna bilder på FS. Dessutom kan man vara en aktiv fotograf utan att man för den skull lägger upp bilder på FS. Jag ser bildkritik och diskussioner som två separata aktiviteter som får stå på sina egna respektive ben.

F
Tomasz 2016-12-29 08:59
Thomas Åkerberg: Var det där en fråga?
I så fall kan jag svara ja, jag har fyra bilder upplagda. Men det ser du ju själv.
Har du några svar på mina frågor som jag ställde?
Thomas Åkerberg 2016-12-29 17:04
Kai, självklart kan man deltaga i diskussioner och ge kvalitativa bildkommentarer utan att själv ha lagt upp en endaste bild, men är inte då "tänket" lite fattigt/billigt/enkelt/futtigt.. Du vill typ ha alla rättigheterna utan att kännas vid "skyldigheterna"!
Christian Hemborg 2016-12-29 22:46
Om jag kollar vem personen är som har skrivit en kommenterar tittar jag inte på antal bilder, utan på hur bra bilderna är.
Minst lika viktigt är hur personen reagerar på kommentarerna de får på sina bilder. Vissa går i svaromål på allt som inte är ryggdunkningar och ifrågasätter alla kommentarer. Det gör i alla fall att jag tappar allt förtroende för personen ifråga.
Det brukar räcka med att titta på kommentarerna för de två mest kommenterade bilderna, för att man ska kunna bilda sig en uppfattning.
Men visst kan börja undra när en person aldrig har haft en bild publicerad på Fotosidan, men klagar på allt och alla så fort det finns möjlighet. Kai Thomas Engström tillhör inte dem (vad jag vet).
Thomas Åkerberg 2016-12-29 11:56  
Hej Alf! Vem är du? Många här på fotosidan verkar tycka att du är en anonym tröttmössa!
Alf-Magnus 2016-12-29 12:10
@Thomas tröttmössa tja det var ett argument, men det finns andra som har en annan åsikt. tycker personligen att det är ganska trist med ryggdunkande. Gillar att pröva mina åsikter mot sakliga och kunniga argument, så Thomas kom med något bättre.
Thomas Åkerberg 2016-12-29 12:20  
Alf, håller med dig om att ryggdunkande är trist! Vem är du då? Vill du beteckna dig som fotograf, förläggare eller? Är du typ 15 eller 55 år gammal? Har du någon konstnärlig utbildning? Din profilsida ger få ledtrådar?
Alf-Magnus 2016-12-29 13:01
OK 60årig amatör med stort konst och kultur intresse. Läser gärna teori men tycker att teknik är dö trist. Uppvuxen i ett hem där musik, litteratur och konst är viktigt, besökte mitt första Documenta hum och tyvärr enda som tioåring, kanske gör ett nytt försök i år då det är Documenta år igen https://www.documenta.de . Jag ser på mycket fotografi både på nätet och i tryck och anser att Aperture är den bästa av bra fototidskrifter http://aperture.org/magazine/ . På min blogg hittar du en länksamling med fotografer som intresserar mig https://befintligtljus.com . Tycker för övrigt att konst är viktigt att se på som fotograf om inte många gånger viktiga än fotograf. Anser att det viktiga med fotografi är som bärare av ett innehåll.
JeannaQ 2016-12-29 13:37
Som Alf beskriver sig själv kunde jag också beskriva mig, med litet andra referat då -
har ju aldrig läst t ex Aperture.
Det märks ju direkt hur kunnig och engagerad Alf är, hur kan man ifrågasätta??
Det ska inte behövas smällas upp meritlistor här, vi söker väl inte jobb på FS
eller ansöker om att få kommentera och tycka med hjälp av skriftliga vitsord.

Tror både Alf och jag kan "skryta" om vi vill
men vi är visst blygsammare än vissa andra ...
och inser vår begränsning på det stora jordklotet.
Jag är i alla fall rätt fri från avundsjuka,
älskar att se andras bilder.
Men visst vill man lära sig mer, söka en botten,
se alternativ bildkonst,
härja litet i debatterna för att få en kreativ utveckling!
Thomas Åkerberg 2016-12-29 16:41
Tack Alf för info! Känner igen mig i din beskrivning av dig själv (har också en relativt bred kulturbakgrund i en mängd olika discipliner). Varför inte skriva detta som en presentation på din sida? Skulle nog skingra en del utropstecken! ;)
JeannaQ 2016-12-30 23:55
Jag håller med, Alf kunde presentera sig själv i positiva ordalag i profilen!
Och med litet upplysning om övrigt, vad som är svårt.
Om dyslexi.
tormig 2016-12-29 13:23  
Många bilder på den där bilen, produktplacering månne? Och många bilder på fotografen och några på hans kamera. Men få, om ens en enda, bilder tagna med den där kameran. Som verkar lanseras nästa år. Är det ens en fungerande kamera han har eller det en mock-up? Nu vill jag inte hamna i gnäll-Alf träsket men vad är poängen med den här filmen?
Christian Hemborg 2016-12-29 13:35
"De flesta kommer hit för att uppleva midnattssol. För mig är det midvinterljuset som är väldigt, väldigt speciellt. Speciellt ett par månader när solen aldrig går upp".
Tänk på att Fujifilm är ett internationellt företag. För de flesta runt om i världen låter nog midnattssol helt overkligt och många kommer till bland annat Sverige för att uppleva just det. I filmen belyser de hur fantastiskt även motsatsen kan vara.
(Du är inte ens nära gnäll-Alf träsket)
Alf-Magnus 2016-12-29 13:38
Tyvärr Torbjörn du kvalade precis in, här en länk till hans bilder https://www.instagram.com/landof8seasons/ . Brukar inte gnälla utan att ha kött på benen och eftersom jag har vistas både i Sarek, Padjelanta och Stora sjöfalets nationalparker så kan jag inte släpa tanken att han inte har rört sig mycket mera än en dagsmarsch från bilen
Alf-Magnus 2016-12-29 14:14
Inte gnäller jag inte jämt se här http://www.fotosidan.se/cldoc/news/nordiska-fotofestivaler-satsar-pa-ung-nordisk.htm men det är klart det handlar inte om apparater eller dekorativt färgmättade bilder
luminousoctaves 2016-12-29 14:08  
Det här är ju långt mer än en liten reklamfilm för Fuji, vad sägs om det där fräcka old school-kitet med skidor och stavar?! Ett måste för alla fotohipsters som jag som åker på tur (och filmar det) en gång om året, haha!

För övrigt, angående Fotosidan. Jag är extremt tacksam för att det finns ett forum för fotografi på svenska. Gratis (om man vill) dessutom! Så man ska inte klaga.
Samtidigt kan jag hålla med om att det vore kul med lite fler artiklar om genomtänkt bildinnehåll, och kanske lite färre standardartiklar om teknikinnehåll. Det skulle inte göra FS sämre. Men som sagt, bortsett från annonsexponeringen så är det gratis, så jag vill inte låta otacksam.
stigfredrik 2016-12-31 14:22
@erik
Inte nog med old-school-skid-kit, det bara måste läggas upp och spännas fast på den rymliga SUV:ens takräcke.

*like*
gwbiker 2016-12-29 15:37  
Vad det finns många som gillar att gnälla... Han avänder FUJI so what! Kunde lika gärna varit ngn annan.
Christian Hemborg 2016-12-29 16:01
Alla har inte samma intressen.
Vissa gillar att fota, andra gillar att...
luminousoctaves 2016-12-29 21:13
... kasta sten i glashus?
plenty1 2016-12-30 07:53
Håller med.
Derry 2016-12-29 19:27  
Jag tycker att det är väldigt kul att det värkar gå bra för Serkan men jag tycker också att det är tråkigt med kommentarer som borde höra hemma i en speciell gnäll tråd på forumet
Macros 2016-12-29 20:48
Word! Jag börjar också bli riktigt trött på det systematiska gnället.
tormig 2016-12-30 16:31
Alltså, inget gnäll, bara positivt, annars får det vara?

Men då kan de lika ta bort kommentarsfälten och införa en sån där infantil gillaknapp.
PMD 2016-12-31 01:48
Det räcker nog med att mobba gnällisarna. :-)

Nä, men om tillräckligt många gnäller om gnället så kanske allt gnäll och anti-gnäll annihilerar varandra och kvar blir bara en saklig diskussion.
Alf-Magnus 2016-12-31 12:13
Ganska intresant att de som gnäller på "gnället" visar sin totala brist prist på kunskap med sin avsaknad av kunskaps baserad argumentation :-)
JeannaQ 2016-12-31 12:21
Torbjörn, jag gillar ditt inlägg!
Hit med en gillaknapp, som sagt.
PMD 2016-12-31 12:37
Alf,

Jag har (i den här tråden) bara läst texter av dig där du klagar på att Fotosidan gör fel och lite name-dropping om fotografer och utställningar de borde uppmärksamma. Någon tydlig argumentation för varför fotosidan borde göra som du vill har jag inte sett.
Wolfgang 2016-12-30 01:19  
Nog tycker jag att det är märkligt att man diskuterar här smak och briljerar med att veta bäst vad som är en bra bild.
Här ett citat av Jean Sibelius: "
Bry dig inte om vad kritikerna säger och tycker. Ingen har någonsin rest en staty till minnet av en kritiker."
LasseHolm 2016-12-30 19:38
Ett meddelande till er alla men speciellt till Alf Ja Gnell
Tack tidningen Fotosidan för att ni finns. Gillar och uppskattar Er.
Tack även för att ni lagt ut filmen om Serkan G med hans egna ord om sitt fotograferande. En trevlig film.
Jag uppskattar verkligen denna mycket duktiga fotograf, Serkan Günes, och hans bilder. Haft glädjen följa honom under 10 år. Tack Serkan för dina många och fantastiska bilder.
Härligt att Serkan har så stora framgångar att Fuji vill ha honom som sin ambassadör. Stort. Grattis Serkan
Nu till Alf Ja Gnell:
Om du inte gillar Fotosidan så gör det enkelt för dig, sluta läs den och sluta gnälla. Dina inlägg är verkligen inte till glädje för någon.
Om du har några konstruktiva och positiva kommentarer så lär dig då först att stava rätt före du kommenterar och klankar ner på andra. Annars kan du lika gärna sluta skriva. Skicka helst tangentbordet till återvinningen.
Alla dina negativa uttalanden säger mer om dig som person än något annat
luminousoctaves 2016-12-30 21:15
Jajaja, om det verkligen är så jobbigt med andras åsikter, gnäll eller kritik så är det väl bara att ignorera och gå vidare. Varför lägga energi på att generera ännu mer gnäll?

Och nej, det behövs ingen lynchmobb eller Robinson-omröstning om enskilda FS-användare. Det råder fortfarande yttrandefrihet i det här landet sist jag kollade (men man behöver kolla nästan varje vecka nuförtiden...).
Alf-Magnus 2016-12-30 22:29
@Lars aldrig ger jag upp att arbeta för bra fotografi efter som jag har ett betydligt bredare spektra på ämnet än vad isolatister som du har. Dessutom har jag aldri sagt att han är dålig utan mera att han gör standard bilder som inte för landskaps fotografin framåt utan presenterar ganska dekorativa men inehålslösa bilder, tro mig jag har vandrat både fjällen och Tyresta nationalpark så jag känner miljöerna.
JeannaQ 2016-12-30 23:49
Men herregud,
JAG har utbyte av Alf Jagnells vinklingar på vårt konst - och fotoliv.
Vad är det för fel att komma med alternativ och tillföra något nytt?
Om man vill tillföra något nytt bör man argumentera och det gör Alf.
Hur kan han göra det utan att ifrågasätta vad som är, vad som pågår
hela tiden utan vare sig frågor eller svar?
Det normativa som förslöar, är vad Alf ger sig på, med rättmätigt gnäll.
Han visar ju dessutom på något som han finner mer kreativt.
Intressant tycker ju jag.

Sedan får ni sluta med att anmärka på medlemmars språkliga framförande,
Alf har redan förklarat att han faktiskt har dyslexi.

Gott Nytt År.
GunnarW 2016-12-31 01:15
@Jeanna: Bra! Jag håller med.
Jag tycker det är enkelt att se Alfs budskap bakom den kanske "osvenska" tonen. Min nyfikenhet har det väckt och det han visat har berikat mig. Inte minst hans egna alster på sin hemsida. Tack Alf!
På det svarar några här med rena personangrepp. Jag häpnar. Lägst av alla tror jag, att anmärka på stavning. Hur är det fatt? För mig är det uppenbart att det ligger en ordblindhet bakom. Obegripligt att angripa det. Inga som helst problem att förstå texten.
JeannaQ 2016-12-31 12:19
Tack Gunnar.
Det drabbar oss alla om man ska börja anmärka på ordblindhet, stress eller
slö dator, liksom att man förklarar varför man inte gillar allt man ser.
tormig 2016-12-31 16:42
Beklagar att jag kallade dig gnäll-Alf vid något tillfälle Alf, tyckte det var lite roligt då men allt tas ju på blodigt allvar. Alltså, håll stilen och fortsätt med att upplysa oss och peka på alternativ till slentrianism (obs: ingen ironi alls här).
Alf-Magnus 2017-01-12 11:41
Slutkommentar tack alla som uppmuntrar mig till att kritiserat och visa på alternativ för i bland känns det som inget ja inget har hänt inom bildkonsten här på fotosidan sedan Caspar David Friedrich
ulferic58 2016-12-30 22:18  
En trivelig historie som berettes og litt om hvordan en fotograf jobber. Spennende vinkling på stoffet som klart kan forsvares redaksjonelt og som gjør det på en bra måte!
tormig 2016-12-31 16:45  
Fotosidan kanske skulle finnas i två versioner: en där kommentarsfälten syns och en där de är dolda och ersatta med gilla-knappar. Vi kan kalla den Fotobubblan. Då kan man välja om man bara vill ha ett skönt, härligt, underbart positivt flow eller vill ta risken att stöta på något man inte gillar.
Jan Olof Härnström 2017-01-01 20:02  
Vilken vacker film och intressanta tankar Serkan har.

Off topic:
62 inlägg och väldigt få handlar om Serkan och artikeln.
Man får lära sig att sovra när man läser, enklast är att känna igen namn och bara hoppa över dem.

Merläsning

ANNONS