Annons

Fotosidan Magasin

Fotosidan Magasin > Artiklar-Nyheter > Fotosidan Magasin #3 2009 - Omslaget klart

Fotosidan Magasin #3 2009 - Omslaget klart

Just nu sitter vi och korrar det kommande numret av Fotosidan Magasin. Imorgon går det på tryck. Omslaget är dock spikat och det är en vacker makrobild med snyggt djup och lugn, och med bra ytor att puffa på. Vi är mycket nöjda! Vem som tagit omslagsbilden avslöjar vi i bloggen imorgon.

Vill du få tidningen hemskickad till dig och slippa leta efter den i butik så finns det fortfarande tid att ta en prenumeration. Får vi din beställning senast nu på måndag den 24:e augusti så kommer du komma med i adressutskicket för detta nummer. Som plusmedlem kostar fyra nummer endast 199 kr. Beställ den här..

 Publicerad 2009-08-20. Läst av 129303 personer.
Sommarkampanj på våra fotoböcker. Sista dag är 28 juni.

Upptill 60% rabatt

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

2009-08-20 18:05   The Joker
Härligt, får införskaffas!
2009-08-20 19:44   wirsen
Trevligt, var ett tag sedan jag köpte FS tidningen. Skulle gärna vilja komma med i den också , hehe, kanske önsketänkande. Jag verkar bli ratad i Galleri FS hela tiden. Men bara att jobba på antar jag.

mvh

Niklas
2009-08-20 20:42   pgx
Tveksamt om det blir ett köp, förra nr köpte jag enbart för att jag var på flygplatsen och behövde något för att döda tid med. Tyvärr alldeles för lite innehåll för priset, alla bilder har snurrat runt på FS i evigheter, lite gamla moderskeppet tutorials, intervjuer med lite FS profiler snart har man intervjuat alla vad ska man börja med då? skulle gissa att tidningen går i graven inom 1-2 år. Redan nu reas den ut om du köper medlemskap på FS så får du tidningen på köpet.

Läser dock Proffsfoto samma tidningsförlag bakom (IDG) men där kan man verkligen ifrågasätta priset :) Hade det inte gått på firma kontot så hade det inte blivit köp av proffsfoto iafall.
2009-08-20 20:55   David Elmfeldt
Usch vilken tråkigt missnöjt kraxande olyckskorp du verkar vara Micke. ;)

Självklart skall innehållet upplevas som fräscht. Något som vi jobbar hårt med och säkert kan bli bättre på. Vi har gett ut fyra nummer så vi är fortfarande nybörjare.

Anledningen till att vi skickade med den till medlemskap var en specialkampanj eftersom vi fått 10.000 gratisutskick av Posten då vi vann Tidskriftsallsvenskan. Den kampanjen har givit mycket goodwill.
2009-08-20 21:16   pgx
David,

Jag kommer säkert köpa den ändå, jag är en fototidning torsk, men jag skulle vilja ha mer från tidningen, att se gamla bilder som alla sett 1000 ggr på FS tidigare känns inte så fräscht att betala för. En kombination av proffsfoto och fotosidan magasin med nya fräscha bilder som inte snurrat runt runt, ha en pool där man kan ladda upp opublicerade bilder istället för nu när folk skickar in gamla bilder. Kanske intervjuer med annat än FS profiler som alla som hänger på FS ändå känner innan och utan. Klart det är omöjligt att göra en tidning som tilltalar just mig det finns ju ett par till där ute som köper tidningen :), men hade gärna sett en seriöst tidning som hamnade mellan amatörtidningarna och flumtidningen foto.
2009-08-21 01:29   gup
Jag håller med micke, mer fräscht material. Fotosidan är redan tillräckligt välkänd för att markandsföra en egna medlemmar? Ta med lite flickr profiler också?
2009-08-21 06:55   Altari
kul dom ha nytt å fräscht än "tidningen FOTO" bara massa konst foto som dom kallar det i den. eller svensk tråkig foto konst som jag vill säga det.. ju blekare bilder ju tråkigare miljö det så bättre kritik får bilden.
2009-08-21 08:33   David Elmfeldt
@Micke @Elias. Vi tar till oss den konstruktiva kritiken. Självklart är det väldigt viktigt med "åhå, de här bilderna har jag inte sett innan..".

Vi försöker göra det redan nu, men kan bli ännu bättre på det. Efter detta nummers lämning så kommer vi ha en liten brainstorming om hur vi kan utveckla tidningen.
2009-08-21 11:12   Marija Bojic
Gud vad kul..jag ser redan att min bild kommer komma med i tidningen (nej det är inte den stora bilden och nej Micke, den har inte snurrat på Fotosidan förut).

Jag tycker personligen att tidningen är väldigt bra just för att det marknadsför sina medlemmar. Det skadar förstås inte att ha med även andra fotoprofiler men grunidén i sig är ju perfekt.Jag litar på att gänget bakom tidningen kommer göra sitt yttersta för att tidningen inte ska innehålla en massa upprepningar. Det är trots allt samma personer som står bakon fotosidan.se där man alltid hittar och lär sig något nytt.

Omslaget är GRYMT förresten!
2009-08-21 13:09   light
Vad gäller omslaget undrar jag om ni inte glömde tänka på en sak innan ni valde den bilden. Omslaget går i grönt. Det gjorde också nummer 1. Att ha två likadana omslagsfärger så tätt inpå varandra kan väl nog betraktas som en liten miss.
2009-08-21 13:58   David Elmfeldt
@Ragnar. Jodå vi har koll på det, men av bilderna vi valde mellan så var ändå denna bilden bäst i slutändan.
2009-08-21 14:46   Martin.s
Riktigt fräscht måste jag säga! Som en Loka Citron on the rocks i ett kondensvätat glas en het sommardag.

Mums! :)
2009-08-21 20:26   lotta Thunholm
Mycket vackert!
2009-08-21 23:08   Altari
MIN bild längst ner till höger med "EFTERBEHANDLING" :D wiii glad längtar =)
2009-08-22 14:56   Tess_B
Jag längtar tills den kommer i min bervlåda. Jag ska börja med macrofotografering efter jul (måste spara ihop pengar till ett objektiv först)´har jag tänkt.

Det ska bli så kul. :)
2009-08-22 19:24   Zoran Ladinek
Ragnar Blomfeldt
Inte var ju bilden till Fotomagasin nr 1 grön. Skulle säga mer lilablått med lite inslag av rosa. ;)

http://www.fotosidan.se/blogs/fsmagasin/30485.htm
2009-08-22 21:18   light
Zoran,

jo nummer 1, 2009 med räven hade GRÖNT omslag. Och jag tycker fortfarande att detta är att beteckna som en liten miss att så nära inpå ha ytterligare ett nummer med grönt omslag.
2009-08-23 16:25   Michel Widenius
Wöhöew min bild är med :D

Merläsning

Varför jag älskar små kameror

Jag minns det fortfarande som igår. Det var en regnig novemberkväll 2002 och Kent skulle spela på Scandinavium i Göteborg. Jag hade blivit anlitad som fotograf för lokaltidningen Bohuslänningen och det var min andra konsert någonsin jag skulle fotografera. Jag var 19 år gammal och tog bussen dit från Uddevalla med min lilla analoga systemkamera. Läs mer... 17

Nytt objektiv från MS Optics

Det japanska källarföretaget MS Optics, som gjort sig känd för ovanliga objektiv med Leica M-fattning, har konstruerat ett nytt objektiv. Läs mer... 6

Testblogg: Gatufoto med Canon Eos R5 och R6

Testet av nya Canon Eos R5 och R6 fortsätter. Nu har vi testat dem för gatufoto och reportage. Följ testet i bloggen. Läs mer ...

Stadsmuseet i Stockholm öppnar igen

Öppnar med utställningar av Lars Epstein och Ulf Lundin. Läs mer... 22

Vi testar Canon Eos R5 och R6

Vi har fått de heta kamerorna Canon EOS R5 och EOS R6 till test tillsammans med några nya objektiv och tillbehör. Här är de första bilderna från testandet. Läs mer ...

Gratisprogrammet digiKam i uppdaterad version

Opensource-programmet digiKam med utvecklad ansiktsigenkänning. Läs mer... 5

Fujifilm släpper blixten EF-60 och sändaren EF-W1

Kompakt blixt med led-ljus för Fujifilm-fotografer. Läs mer... 13

Sony A7S III – professionell satsning på 4K

Sony A7S III är främst en videokamera – men visar hur kommande stillbildskameror från Sony kommer att fungera. Läs mer... 38

Video-råformat med Panasonic Lumix S1H

Precis som Sony A7S III får Panasonic S1H möjlighet att lagra video i råformat. Panasonic utvecklar också möjlighet att använda flera av sina kameror som webbkamera. Läs mer...

Ljusstark normal till Canon, Nikon och Sony

Meike har utvecklat ett normalobjektiv med hög ljusstyrka och låg prislapp. Mieke 50 mm f/1,2 säljs med fyra olika fattningar. Läs mer... 1

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar