Portfolio Review Online med proffsfotograf

Portfolio Review Online med proffsfotograf

En önskan från er medlemmar är mer avancerad bildkritik och för att tillgodose det så släpper vi nu Portfolio Review digitalt där du under 1h i ett Skype-samtal kan diskutera ett femtontal av dina bilder. Temat är naturbild och som bollplank kan du välja mellan Staffan Widstrand, Henrik Karlsson, Brutus Östling, Frida Hermansson och Jan Pedersen.

Konceptet Portfolio Review brukar ofta finnas på mässor men här tar vi ett steg in i framtiden och låter mötet vara digitalt. Det finns ett antal tillfällen att boka med respektive fotograf under våren och efter sommaren och tiden är mellan 19-20 på kvällen.

Läs mer och boka

Du kommer få:

- kritik på dina bilder från erfaren fotograf
- feedback på styrkor och svagheter

Här är lite tips för att få ut max av träffen:

- välj noga ut vilka 15 bilder du vill prata om. Det kan vara ett projekt med bilder där du vill ha guidning kring urvalet eller så kan det vara enskilda bilder som du vill diskutera.
- ta fram både bilder som du är nöjd med och bilder som du har funderingar kring om du kan förbättra. Se till att förberett dig med lite stödpunkter för diskussion om alla bilder.
- skriva gärna ner dina tänkta mål med din fotografering och vilka saker du tror att du behöver förbättra.

Konceptet ligger under vår digitala fotokursplattform Akademi. Läs mer och boka där. En träff kostar 2000 kr för grundmedlemmar men 1700 för Plus-medlemmar.Publicerad 2020-02-07. Läst av 3973 personer.

5 Kommentarer

pdahlen 2020-02-08 07:43  
Detta är kanske är ett resultat från Terje’s tråd om att prata bild istället för teknik? Det ena behöver inte utesluta det andra, men vad jag önskade i den tråden var att fler blev involverade inte bara en diskussion mellan två parter

Mitt exempel var att någon laddar upp en bild (för mindre än 50:-), i ett speciellt forum och att först gav en proffstyckare sin bedömning om bilden och därefter var det fritt fram för alla att själv ge sin kommentar eller att enbart läsa de kommentarer som har inkommit.
sjunne 2020-02-09 00:39
Jag är ju ingen "kanonfotograf" trots att jag har fotat i i princip hela mitt liv och tycker nog att ditt förslag är betydligt bättre/trevligare/mer givande för den "vanliga" fotografen eftersom det oftast är "vanligt" folk man vill ska se ens bilder! Och förhoppningsvis tycka OM dem! Av den anledningen tror jag (och tydligen du?) att det skulle vara mer givande med lite mer kritik från övriga medlemmar med ett proffs i botten! Ja, jag vet, kritikpoolen, men det blir mycket, som jag skriver här nedan, "snömos"!
Jag tycker själv att det är väldigt svårt att lämna konstruktiv kritik, BÅDE positiv och negativ! Det tenderar mest att bli "Oj, vilken fin/dålig bild!" men vad jag vill ha är VARFÖR en bild upplevs på det ena eller andra viset!
Jag VET att jag inte lägger uppbilder särskilt ofta men jag är min egen hårdaste kritiker! Jag lägger bara upp bilder som jag själv verkligen gillar! Så trots att det kanske blir 10-15000 exponeringar om året så är det kanske bara 10-20 st som hamnar här! Om året...
Det blev mycket det här, kanske en OT, kanske är jag trött (mitt i natten) så jag ska lägga ner nu! Både här och mig själv i sängen!
//Claes S.
Tonyeagle 2020-02-09 01:21
Låter ungefär som det fungerade i Fotosidans tidigare år då man gladerliga laddade upp sina bilder gratis och alltid fick kommentarer på det man laddade upp fast gratis. Kanske inte alltid av den tidens "proffs" men också av andra och framtida proffs. Låter ju faktiskt helt sjukt att betala dessa summor för kommentar av fotografer som man kan läsa om hur mycket som helst på nätet och hur deras fotostil/rekommendationer är. Kan tänka mig att vissa tror att detta är en snabb väg till framgång, men jag själv skulle nog aldrig välja en sådan väg även om jag hade råd. Tror mycket mer på att läsa och höra själv och sedan analysera , överväga och testa på egen hand. Har läst allt för mycket och allt för många goda råd på nätet som varit allt för övergripande och ibland dåliga råd av s.k, proffs som inte varit insatta i det jag fotograferat eller i alla fall inte i mitt sätt att fotografera. Ska man vara riktigt elak så kan man citera en nyligen bortgången poet och låtskrivare och säga att det faktiskt är tomma tunnor som skramlar mest (och tyvärr också tjänar mest).
pdahlen 2020-02-09 07:37
Det är troligen väldigt få som idag tittar och ger kommentarer i bildflödet och i bildpooler skulle jag tro, antal bilder som passerar där är ju enormt. För en kommentarsgrupp så behövs någon spärr för att hålla nere flödet till kanske en 1-5 bilder per dag eller liknade så någon spärr som tex 25-50:- och max en bild i månaden skulle begränsa flödet och förhoppningsvis ge mer kommentarer, iaf minst en om proffsen bidrar.

2000:- för den föreslagna review, känns ju väldigt dyrt. En tvådagars on location natur event inkl lunch och portfolio review kostade ju mindre förra året, bara att hoppas att inte priset skenat iväg på årets event
Sten-Åke Sändh 2020-02-11 13:06  
Det här är väl i grunden ett bra koncept och initiativ kan jag tycka i brist på att ses IRL. Priset kan väl de flesta som verkligen är intresserade betala och det är ju faktiskt inte gratis att dra ihop en grupp människor för ett bildsamtal även om kommunikationen inte är IRL utan över nätet. Jag tycker inte det är riktigt seriöst att förvänta sig att allt på nätet alltid ska vara helt gratis. Vill man ha kvalitet i samtal som dessa så måste det få vara OK att det får kosta lite.

Det här kanske är ett första försök där ni lite grand gör något ni inte gjort förr kanske men är det inte lite synd att begränsa det hela till ett viss antal bilder och ett visst tema?

Jag skulle själv kunna anmäla mig till en dylik session men då skulle jag själv vilja bestämma vad jag vill ha hjälp med och det kan för min del inte uttryckas kring ett visst antal bilder jag valt ut.

Men en del skulle säkert kunna säga också att de lika gärna kunde bjuda ett antal från sin fotoklubb på middag enligt ett rullande schema e.d. där man hjälps åt i ett lite mindre forum än på klubbmöten att få uppriktig och välmenande feedback. Bildkritik på forum som Fotosidan blir nog tyvärr "snömos" som ett annat inlägg uttryckte det eftersom det numera är svårt att överhuvudtaget diskutera någonting seriöst utan att det spårar ur. Tyvärr får man ingen vidare feed back av alla de ger gratis feedback kring enskilda bilder på Fotosidan eller på liknande ställen. Det finns en sådan rädsla idag för konflikter som gör att mycket få faktiskt vågar säga sin ärliga mening. Så det kanske faktiskt behövs andra lösningar gratiskritiken för att möta de önskemålen.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

Merläsning

ANNONS