Annons
Artiklar > Thomas H Johnsson arrangerar workshop

Thomas H Johnsson arrangerar workshop

Foto: Thomas H Johnsson.

Fotografen Thomas H Johnsson kommer att arrangera en fotografisk workshop med fokus på dokumentär fotografi under början på 2011. Platsen blir Motala i Östergötland.

Fotograferna Mikael Stålsäter och Thomas H Johnsson har haft kontakt med varandra lite då och då under åren. Bland annat har Thomas gett feedback på Mikaels bilder. Nu har de båda kommit på tanken att arrangera en workshop tillsammans.

- Jag ta steget längre och föreslog en workshop med Thomas och han sa bra "fixa en lokal och samla ihop lite folk så kör vi". Det verkar vara väldigt enkelt och spontant att samarbeta med Thomas, säger Mikael.

Workshopen kommer att koncentrera sig på subjektiv dokumentärfotografi med inriktning på personligt bildspråk och berättande. Uppgifter som löses under dagen varvas med bildsamtal och genomgång av kontaktkartor i ett nära samarbete med Thomas. En del fotohistoria och bildvisning kommer även ingå.

- När vi pratat lite om saken föreslog jag att vi skulle hålla till i Berlin eftersom Thomas vistas en del där, men Thomas menade att en mindre ort skulle kräva mer kreativitet av deltagaren, och det har han ju rätt i. Eftersom jag har tillgång till ett hus i Motala med åtta sängplatser var valet av plats enkelt, berättar Mikael.

Sex deltagare får plats och det är först till kvarn som gäller. Workshopen vänder sig till alla som vill komma vidare i sitt fotograferande, och eller, planerar en egen bok eller utställning. Helt enkelt alla som behöver en kreativ utmaning. Platsen för workshopen blir Motala och duon siktar på att hålla workshopen under mars 2011.

För att anmäla sitt intresse skickar man ett mail till Mikael Stålsäter: mikaelstalsater@hotmail.com.Publicerad 2010-11-19. Läst av 5647 personer.

3 Kommentarer

stalsater 2010-11-19 21:01  
Jag vill bara förtydliga att det är Thomas som håller i workshopen och jag kommer vara deltagare. Fast jag ordnar även lite saker runt om för att allt ska fungera som t.ex. boende & logistik.

Mvh
Mikael Stålsäter
mc bruno 2010-11-19 22:23  
Oj, undrar vad det kostar?
stalsater 2010-11-19 22:59  
Det kommer kosta ungefär 3000 kr.

Mvh
Mikael Stålsäter

Merläsning

ANNONS