Annons
Artiklar > Cyberphoto indragna i momshärva efter affärer med bluffbolag

Cyberphoto indragna i momshärva efter affärer med bluffbolag

Bluffbolag misstänks ha lurat staten på miljarder i momspengar genom handel med mobiltelefoner. Nu visar det sig att den etablerade fotobutiken Cyberphoto i Umeå har dragits in i härvan.

– Vi vet att vi finns med i leden. Men det har inte varit medvetet på något sätt, säger Patrik Olsson, vd för Cyberphoto, till SVT.

Umeåföretagets största kund av mobiltelefoner år 2020 var ett danskt företag vars kontaktperson har näringsförbud i Sverige.

– Det var inget jag visste, vi kollar inte upp de anställda i respektive företag, säger Patrik Olsson till SVT. Han uppger att företaget avslutade alla affärer med de aktuella bolagen i slutet av 2020.

Cyberphoto granskas nu av Skatteverket, men tillbakavisar att man skulle ägnat sig åt momsbedrägerier. Även andra företag som Cdon är inblandade i härvan.Publicerad 2023-03-19.

3 Kommentarer

Bussmicke 2023-03-20 01:21  
Inte bra, hoppas det löser sig för Rymdfoto som är min Hovleverantör av fotoutrustning.
PMD 2023-03-20 12:38  
Att en anställd i ett bolag har näringsförbud är knappast relevant för Cyberphotos agerande. En anställd bedriver inte näringsverksamhet.
Ingvar Johansson 2023-03-22 07:26  
Hoppas allt reder ut sig till det bästa. Har köpt fotoutrustning från Cyber.. i massor av år. Absolut bästa fotofirman.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS