X. Oanvända vyer > Nyheter > Fotoapplikation till Apple iPad

Fotoapplikation till Apple iPad

Apple har nyligen börjat sälja iPad i USA – en tablet-dator som lämpar sig bra till att arbeta med eller visa fotografier. Nu kommer också bildbehandlingsapplikation ”PhotoPad”.

Bakom lanseringen av applikationen PhotoPad hittar vi ZAGG. PhotoPad sägs vara den första applikationen utformad för Apple iPad. Fotoapplikationen har verktyg för att kunna arbeta med bilder, till exempel beskära, ändra färger, kontraster och färgmättnad.

iPad har en högkvalitativ IPS-skärm som vi oftast hittar i proffsskärmar och som borde ge bra färgåtergivning samt hög upplösning. Med andra ord kan den vara ett bra redskap för fotografen, både vad gäller att redigera bilder eller ha bildvisning på den 10 tum stora skärmen.

Det har redan börjat dyka upp nya applikationer till iPad. Den brittiska tidningen ”The Guardian” vill sätta bilderna i fokus och har släppt en applikation som tillåter användarna att titta på bilder i fullskärm och läsa om experttips från fotograferna, såsom info om bilden samt teknisk data. Den ska fungera som en daglig uppdatering av något av världens bästa nyhets- och featurefoto.

iPad har inte börjat att säljas i Sverige ännu, men tillverkare som bland annat HP är på gång att utveckla liknande multimediaplattor.
Applikationen PhotoPad av ZAGG finns i iPad Store, en version för iPhone och iPod Touch är också under produktion.

Källa: Photography Blog.

Publicerad 2010-04-08. Läst av 5340 personer.

PhotoPad för iPod.


Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

2010-04-08 15:22   J0£L
Men varför i hela fridens namn har Apple inte några USB-portar/kortläsare i iPaden, så att man skulle kunna tömma kamerans minneskort direkt in i enheten? Nu finner jag iPaden ganska ointressant, men visst är det en häftig pryl som nått nästan ända fram (hos mig).
2010-04-08 16:43   kiwi
Det kanske kommer i nästa modell. Kom ihåg att detta nästan bör betraktas som en helt ny produktkategori - ett sorts mellanting mellan netbooks och smartphones - så första versionen är av naturliga skäl inte helt perfekt.

Sedan är det förstås trevligt för Apple och andra företag att tjäna pengar på tillbehör. Det lär ju finnas en mojäng till iPad som möjliggör just det Du söker: Att tanka över bilder från digitalkameran.
2010-04-08 16:45   Göran Larsson
Joel: Till iPad säljer Apple "iPad Camera Connection Kit" till de som vill ansluta en kamera eller ett SD-kort. Se http://www.apple.com/se/ipad/accessories/
2010-04-08 18:44   Anders Östberg
Man kan ju hoppas och tro att konkurrenterna kommer att utnyttja dom kända svagheterna och komma med plattor somär lite mer kompletta, med anslutningsmöjligheter, Flash-läsare m.m. En HDMI-video ingång hade varit mumma...
2010-04-08 21:40   jagarbosse
jag gissar starkt på att v2 ligger och väntar, fullt produktionsklar, men att dom mjölkar ut hype'n på v1, så när allt har lugnat sig lite, så BAM, titta, en v2 av iPad, med usbportar och svenskt tgb typ.

jag är applefrälst, det är inte det. Jag tror mer bara att ett sådant stort företag har rätt bra taktiker och marknadsanalytiker som vet vad som är bäst för sina produkter.
2010-04-09 08:27   Casal
Hoppas att det kommer ut en netbook med hyfsad prestanda och bra skärm. Mycket bättre, då kan man köra riktigt Ps och ha den som kameratömmare också.
2010-04-09 09:18   J0£L
Göran: Tack för tipset, nu kanske jag kan tänka mig den ändå.
2010-04-11 18:40   cowboy
Off topic:
Trist att Flash inte stöds i iPad - många fotografers webbsidor är helt eller delvis i Flash.
Även ett vanligt program som SoundSlides producerar Flashbaserade bildspel.

Merläsning