Annons
Artiklar > Fotografiska går samman med NeueHouse

Fotografiska går samman med NeueHouse

Ny utvecklingsplattform för kreatörer och varumärken.

Fotografiska går samman med det amerikanska bolaget NeueHouse. Genom sammanslagningen bildas det nya internationella moderbolaget CultureWorks som ska fungera som en utvecklingsplattform med entreprenörer, varumärken och artister inom kultur, kreativitet och handel. 

Sammanslagningen innebär ännu större möjligheter för oss att erbjuda upplevelser i världsklass på Fotografiska i Stockholm framåt. Med CultureWorks plattform och NeueHouses community kommer vi skapa - och ha tillgång till - ett större globalt sammanhang av kreatörer, konstnärer, tänkare och innovatörer. Vi kommer båda från kreativitet och konstnärliga upplevelser”, säger Elin Frendberg, Executive Director på Fotografiska Stockholm i ett pressmeddelande.

CultureWorks ska investera i att bygga digitala plattformar för att erbjuda redaktionellt innehåll och interaktiva upplevelser, enligt Fotografiska. 

”Vi ser en uppdämd efterfrågan på återuppbyggnad av samhället, att åter träffa likasinnade själar och dela kulturupplevelser. Det är inspirerande att se ägarna göra ett djärvt drag och föreställa sig framtiden för att göra detta”, säger CultureWorks styrelseledamot Stephanie Horton, (Global Consumer Marketing Director på Google).

Sammanslagningen sker i mars 2021. Fotografiska öppnade i New York i december 2019 och NeueHouse Bradbury i Downtown LA i februari 2020. Publicerad 2021-03-16.

7 Kommentarer

Marcus Johansson 2021-03-16 20:48  
Jösses, Vad dom uttalar sig statiskt och meningslöst, Det där är ju inga uttryck från kreativa människor. Det är ju helt i sin ordning med business men få det inte att låta som om ni värnar om det konstnärliga.
elgenper 2021-03-16 21:44
Jo, inte ger det någon riktigt god smak i munnen... Fotografiska har gjort mycket för att visa oss "världsnamn" (Sammalahti var en enorm upplevelse, för att bara ta ett exempel), men allt beskrivs och hanteras i ekonomismens termer, och det får en att undra vart de är på väg. Och sådan här bilhandlarjargong är illavarslande.
Alf-Magnus 2021-03-17 22:38
Jo Sammalahti kan vi tacka franshin tagaren i Talin knappast F i stockholm.
Sten-Åke Sändh 2021-03-17 00:15  
"CultureWorks ska investera i att bygga digitala plattformar för att erbjuda redaktionellt innehåll och interaktiva upplevelser"

Låter inte det där som Samsungs The Frame typ?

Ska vi sitta ännu mer hemma och kolla på köpekonst vi förväntas prenumerera från deras digitala plattform. Typ ett Spotify för bildkonst av olika slag. I the Frame ingår både vanliga foton och avfotograferad bildkonst. Det låter ju inte direkt som vad Fotografiska varit hittills men vi får väl vänta och se. Vi kanske går mot en post-pandemitid med helt digitala utställningar. Det blir säkert billigare att rodda men är det verkligen vad folk vill ha?

Å andra sidan skriver de:
"Vi ser en uppdämd efterfrågan på återuppbyggnad av samhället, att åter träffa likasinnade själar och dela kulturupplevelser."

Var det det här som blev resultatet av Bomans amerikanska äventyr?
Alf-Magnus 2021-03-19 20:17
Jajo bröderna är inte längre ägare tillfotografiska utan en Berlin baserad entreprenör som heter Yoram Roth https://www.yoramroth.com
Hundblues 2021-03-17 07:20  
Dravlet ovan visar än mer på behovet av ett fotografiskt MUSEUM!
Alf-Magnus 2021-03-17 22:36
I väntan på det så kan man resa ex till Winterthur i Schweiz https://www.fotomuseum.ch/en/ueber-uns/

Merläsning

ANNONS