Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Amerikanskt i toppen i World Press Photo

Amerikanskt i toppen i World Press Photo

Den totala vinnaren blev amerikanen Anthony Suau med sin bild från den ekonomiska krisen i USA. På bilden ser vi en polisman som kontrollerar att den numera vräkta familjen verkligen är utflyttad.
Bland vinnarna i World Press Photo hittar vi inte mindre än två svenskar. Men den absoluta topplaceringen gick till amerikanen Anthony Suau för sin bild om den ekonomiska krisen.

Johan Bävman från Sydsvenskan, fick silver i klassen Contemporary Issues för sitt reportage om albinos i Tanzania, som vi tidigare har skrivit om. Lars Lindqvist fick silver i klassen General News stories för ett reportage från kriget i Georgien.

Som vanligt bjuder vinnargalleriet på en mängd fantastiska bilder från det gångna årets nyhetshändelser. Vincent Laforet, till exempel, vann klassen Sport Action med sin roliga bildserie på några simhoppare fångade mitt i luften. Och på tredje plats i Sports Feutures hittar vi en vacker bild på en ung jockey från Mongoliet, fotograferad av Tomasz Gudzowaty, Poland.

Se alla vinnarbilder här.
Läs också DN: s intervju med Lars Lindqvist.
Eller Johan Bävmans reportage om albinobarnen i Tanzania.

Publicerad 2009-02-16.

Foto: Vincent Laforet

Foto: Tomasz Gudzowaty

2 Kommentarer

Johan Pihl 2009-02-16 15:04  
Snygg vinnarbild!
paco 2009-02-17 05:01  
Många bilder som fått sig en rejäl omgång i PS. Ljusbortfall, moderiktig skärpning och ändring av mättnad.

Snygga bilder som vann.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS