Artiklar > Bildleverantörernas Förening föreslås gå in i Journalistförbundet

Bildleverantörernas Förening föreslås gå in i Journalistförbundet

Förslaget: BLFs fotografer ingår i Journalistförbundet.

I maj har styrelsen för BLF, Bildleverantörernas Förening, årsmöte. Den kommer då att föreslå att BLF på sikt blir en del av Journalistförbundet.

BLF företräder yrkesfotografer. Organisationen har under en period arbetat för ett samgående med en annan yrkesorganisation. 

Genom att gå in i Journalistförbundet kommer de kunna erbjuda sina medlemmar ”en slagkraftigare fotograforganisation” och ”stärka SJF:s kompetens och erfarenhet i yrkesfotograffrågor”, menar BLF.

”Vi välkomnar givetvis BLF in i Journalistförbundet och att vi därmed kan stärka förbundets arbete för fotografer och bildmedia”, säger Journalistförbundets vice ordförande Tomas Backlund på SJF:s hemsida.

SJF tror vidare att detta kommer stärka fotografer som yrkesgrupp.

Beslutet föreslås tas i flera steg. Vid årsmötet fattas beslut om stadgeändringar som innebär att BLF blir en fotograforganisation, BLF-Fotograferna. BLF skapar en separat organisation för bildbyråer och kommersiella arkiv. 

BLF hoppas på att deras medlemmar kan bli en del av SJF 2022, men att ett samarbete inleds 2021.Publicerad 2020-04-11. Läst av 1581 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

2020-04-11 15:12   jonas18z
”en slagkraftigare fotograforganisation”


Skulle vilja påstå att ju större och mer blandat ett förbund är ju sämre se bara på unionen sämre fackförbund får man leta efter, har varit med om två förhandlingar med dessa och var riktigt dålig skött de var inte ens pålästa om min roll.

Har däremot fått hjälp av grafikerna även fastän jag inte var medlem och där snackar vi riktigt proffsiga.

Merläsning