Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Bildleverantörernas Förening föreslås gå in i Journalistförbundet

Bildleverantörernas Förening föreslås gå in i Journalistförbundet

Förslaget: BLFs fotografer ingår i Journalistförbundet.

I maj har styrelsen för BLF, Bildleverantörernas Förening, årsmöte. Den kommer då att föreslå att BLF på sikt blir en del av Journalistförbundet.

BLF företräder yrkesfotografer. Organisationen har under en period arbetat för ett samgående med en annan yrkesorganisation. 

Genom att gå in i Journalistförbundet kommer de kunna erbjuda sina medlemmar ”en slagkraftigare fotograforganisation” och ”stärka SJF:s kompetens och erfarenhet i yrkesfotograffrågor”, menar BLF.

”Vi välkomnar givetvis BLF in i Journalistförbundet och att vi därmed kan stärka förbundets arbete för fotografer och bildmedia”, säger Journalistförbundets vice ordförande Tomas Backlund på SJF:s hemsida.

SJF tror vidare att detta kommer stärka fotografer som yrkesgrupp.

Beslutet föreslås tas i flera steg. Vid årsmötet fattas beslut om stadgeändringar som innebär att BLF blir en fotograforganisation, BLF-Fotograferna. BLF skapar en separat organisation för bildbyråer och kommersiella arkiv. 

BLF hoppas på att deras medlemmar kan bli en del av SJF 2022, men att ett samarbete inleds 2021.



Publicerad 2020-04-11.

1 Kommentarer

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS