Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Canon Speedlite EX430

Canon Speedlite EX430

Canon Speedlite 430EX, nytt blixtaggregat med specialfunktioner för digitala systemkameror.
Canon, ett ledande företag inom fotografi och bildteknik, lanserar blixtaggregatet Speedlite 430EX som ersätter det populära Speedlite 420EX. Det nya blixtaggregatet har flera förbättrade funktioner och specialfunktioner för fotografering med digitala systemkameror, till exempel automatisk inställning av vitbalansen för blixt och automatisk omställning av zoomreflektorn med hänsyn till brännvidden och kamerans sensorformat. Ledtalet har ökat till 43 (med ISO 100 och utlysningsvinkel för 105 mm brännvidd). Uppladdningstiden är cirka 40 % kortare än med Speedlite 420EX. Den extra ljusstarka hjälpbelysningen för autofokus har två lysdioder och är kompatibel med alla autofokussystem i EOS-serien upp till 9-punkts AiAF.


Bred utlysningsvinkel
Blixtreflektorn har zoom för utlysningsvinklar motsvarande 24 till 105 mm brännvidd på 24 x 36 mm och en inbyggd vidvinkelskiva för 14 mm brännvidd. Tillsammans med digitala EOS kameror med mindre sensorer än fullt format (till exempel EOS-1D Mark II N, EOS 20D och EOS 350D) minskar Speedlite 430EX utlysningsvinkeln ytterligare för anpassning till de mindre bildvinklarna med varje brännvidd. Det minskar energiförbrukningen vid samma fotograferingsavstånd och blixtens arbetsområde blir längre när reflektorn ställs in för en smalare bildvinkel.

Avancerad vitbalansering
Speedlite 430EX överför information om blixtens färgtemperatur till de senaste modellerna av digitala EOS(1). Kameran ställer sedan in vitbalansen för blixtljuset när kameran är inställd för automatisk vitbalansering eller vitbalansering för blixt.

E-TTL II
Speedlite 430EX är kompatibelt med den avståndslänkade blixtautomatiken E-TTL II i de senaste modellerna av EOS kameror. För övriga EOS fungerar 430EX med blixtautomatik enligt E-TTL eller TTL beroende på kamerans utrustning. 430EX fungerar också som slavblixt i ett trådlöst multiblixtsystem när Speedlite 580EX, Macro Ring Lite MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX eller Speedlite Sändare ST-E2 används som masteraggregat.

Tydlig information
En LCD-display ger tydlig information om blixtaggregatets arbetssätt och inställningar. En gemensam frigöringsknapp förenklar inställningen av blixtreflektorn vertikalt och horisontellt för indirekt blixt. Inställningsområdet är upp till 90° i höjd (5 lägen), upp till 180° åt vänster (7 lägen) eller upp till 90° åt höger (4 lägen). Sex programmerbara funktioner underlättar arbetet med återkommande användningssätt. Blixtaggregatet är litet och kompakt med hög ljusstyrka och kort uppladdningstid.

Synk med första eller andra ridån
Speedlite 430EX kan ställas för tändning av blixten i början eller slutet av exponeringstiden (synk med första eller andra ridån). Blixttändningen i slutet av exponeringstiden ger ljusspår av rörliga motiv (till exempel trafik på natten) som ser ut att komma ”efter” den skarpa blixtbilden av det rörliga motivet. Blixtenergin kan också ställas in manuellt från full energi till 1/64 (motsvarande 7 bländarsteg).

Extra tillbehör
Blixtskena SB-E1 är ett tillbehör för montering av blixten bredvid kameran. Den är speciellt avsedd för press- och bröllopsfotografer som behöver lite större avstånd mellan blixtreflektorn och objektivet, till exempel för att få bättre skuggverkan och undvika risken för röda ögon i bilden. Batterierna kan bytas medan blixtaggregatet är monterat på blixtskenan.

EOS-1D Mark II, EOS-1Ds Mark II, EOS-1D Mark II N, EOS 5D, EOS 20D, EOS 350D stöder överföringen av färgtemperatur för blixtljuset.

Säljstart för Speedlite 430 EX är september 2005. Det rekommenderade cirkapriset inklusive moms är 3 200 kr.

Publicerad 2005-08-23.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS