Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > EF 70-300/4-5.6 IS USM

EF 70-300/4-5.6 IS USM

Canon EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM – nytt telezoomobjektiv med bildstabilisator

Canon, ett ledande företag inom fotografi och bildteknik, lanserar zoomobjektivet EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM. Objektivet har den senaste bildstabilisatorn för upp till 3 steg längre slutartid utan att risken för skakningsoskärpa ökar. Objektivet ersätter det populära EF 75-300 mm f/4-5,6 IS USM, världens första utbytbara objektiv med bildstabilisator (IS), och är avsett för alla ambitiösa natur- och sportfotografer som vill förbättra sina bilder på fri hand.


Bildstabilisator
Bildstabilisatorn minskar risken för skakningsoskärpa väsentligt. EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM har Canons senaste bildstabilisator som gör det möjligt att använda upp till 3 steg längre slutartid, ett steg mer än föregångaren. Fotografer som normalt använder ett 300 mm objektiv med 1/500 s kan nu använda 1/60 s. Det ger nya möjligheter att använda mindre bländaröppningar och lägre ljuskänslighet i svagt ljus.

Gyrosensorer upptäcker vibrationerna och en mikroprocessor beräknar hur en speciell linsgrupp i objektivet ska förflyttas i förhållande till den optiska axeln för att hålla bilden stabil på bildsensorn eller filmen.

Bildstabilisatorn i EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM har två arbetssätt. Arbetssätt 1 stabiliserar bilden både horisontellt och vertikalt. För panorering med kameran för rörliga motiv stänger arbetssätt 2 av den vertikala stabiliseringen och hindrar effekten att stabilisatorn försöker hindra panoreringen. Bildstabiliseringen stängs av automatiskt när kameran är monterad på ett stativ för att hindra störningar mellan gyrosensorerna och vibrationer från stabilisatormekanismen.

Suverän autofokus
Motorn av typen Micro-USM i EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM använder ultraljudsfrekvenser för att driva autofokusen med hög hastighet. Det höga vridmomentet gör att motorn startar och stannar snabbt med hög noggrannhet. Motorn är också praktiskt taget tyst. Den snabba mikroprocessorn och en optimerad algoritm ger väsentligt snabbare autofokus än i den föregående modellen.

En låsring låser objektivet i vidvinkelläget för transport och förvaring med de mest kompakta måtten. Det hindrar också att objektivet skadas om det dras ut och slår i hinder när man bär kameran i en rem över axeln.

Snygg oskärpa utanför skärpedjupet
EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM har en elektromagnetisk bländare (EMD) med rund bländaröppning. Den ger jämn och vacker oskärpa i motivdelar utanför skärpedjupet, till exempel för porträtt där modellen avtecknas skarpt mot en oskarp bakgrund.

Bildkvalitet
Canons avancerade antireflexbehandling Super Spectra Coating samverkar med speciellt utformade linsytor för att hindra ljusslöja och spökbilder. Det är särskilt viktigt i digitala kameror som annars kan drabbas av bildstörningar från reflexer i bildsensorn. Antireflexbehandlingen används också för att fintrimma objektivets neutrala färgåtergivning.

Brännviddsområdet för användning med EOS 20D och EOS 350D motsvarar 112-480 mm på 24 x 36 mm

Funktioner i EOS-systemet
EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM lämnar avståndsinformation för blixtautomatiken E-TTL II i senare kameramodeller som EOS-1D Mark II N och EOS 5D(1). Tillsammans med Canon Speedlite EX blixtaggregat ger det säkrare och mer noggranna exponeringar av blixtljuset.

Tillbehören för EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM är Motljusskydd ET-65B och Objektivväska LP1222. Objektivet innehåller endast linser av blyfritt glas.

Säljstart för EF 70-300/4,5-5,6 IS USM är september 2005. Det rekommenderade cirkapriset inklusive moms är 6 400 kr.

Publicerad 2005-08-23.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS