Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Fototävling till minne av slaget vid Poltava

Fototävling till minne av slaget vid Poltava

Till sommaren är det 300 år sedan den svenske kungen Karl XII besegrades av den ryske tsaren Peter den store, i det som kom att kallas slaget vid Poltava. Till minne av händelsen anordnar Svenska institutet en fototävling för ungdomar i Sverige, Ryssland och Ukraina.

Du som deltar ska vara mellan 17-25 år och bosatt i Sverige, Ryssland eller Ukraina. Temat är "Vilka är vi 300 år senare?". Som deltagare uppmanas du att "dyka ner i din närmiljö" och leta efter motiv som berättar något om just din vardag.

Juryn kommer att utse fem pristagare från Sverige, Ukraina, respektive Ryssland. Från varje land kommer tre personer att vinna en veckolång resa. För de deltagande från Sverige kommer resan att gå till Ukraina, där man bland annat kommer att få se Kiev och Poltava. Fjärdepriset är en digital spegelreflexkamera och femtepriset är en digital kompaktkamera.

De vinnande bilderna kommer att samlas i en utställning för visning i Poltava, Moskva och Stockholm. Sista dagen att skicka in ett bidrag är den 30 april 2009.

Mer information om tävlingen hittar du här.

Publicerad 2009-02-10.

7 Kommentarer

quarc 2009-02-10 21:57  
Såg rubriken och tänkte; kul, en utmärkt ursäkt/anledning att åka till Poltava. Men så skall inte bilderna tas där, och dessutom är man för gammal :-( Men ett kul projekt i alla fall.
Oscar Mannbro 2009-02-11 00:37  
Attans också...och jag som trodde att jag kunde skicka in någon av mina Poltava-bilder till tävlingen...

Nåja, kul initiativ...i alla fall för de som inte är lika gamla och mossiga som jag :-)
Christer Lindh 2009-02-11 08:26  
Dom sa något på nyheterna igår om att åldersdiskriminering vid anställning skulle förbjudas - borde gälla även fototävlingar :-)
Sten-Åke Sändh 2009-02-11 18:33  
Poltava, blir inte det väl tråkiga bilder? Det är väl bara grässlätt så långt ögat når där?

Ja jag bara skojade, jag har i alla fall läst Peter Englunds bok. :-)
eveleste 2009-08-18 17:25  
Oj vilka deppiga kommentarer! Jag sökte till utställningen/skickade in bidrag och visste inte mycket om vad det hela handlade om men oj vad fint det blev! Och det är väl en bra grej att sammanlänka unga fotografer i sverige med unga i ryssland och ukraina? Fotografiet från Ukraina och Ryssland höjer verkligen de svenska bidragen, mer utländskt fotografi tillsammans med svenska behövs! Sverige är så litet och skolat. Skynda och kolla, den hänger bara tills den 23e!

Merläsning

ANNONS