Annons
Artiklar > Getty Images lanserar ny bildtjänst

Getty Images lanserar ny bildtjänst

Getty Images har tagit fram en ny tjänst för prenumeration av bilder: "Thinkstock". Bildbanken kommer att bestå av miljontals royalty-fria bilder från bland annat Getty Images och iStockphoto.

Thinkstock är tänkt att passa medvetna och professionella mediaköpare, tanken är att kombinera kvalitet, enkelhet, valuta för pengarna och rättsligt skydd.

Det kommer att finnas två abonnemangsalternativ, ett månadsabonnemang för 249 dollar och ett årsabonnemang för 2 499 dollar. Abonnemangen kommer att ge kunden tillgång till hela bildbanken och man har rätt att ladda hem upp till 25 bilder om dagen och totalt 750 stycken i månaden.

Snart kommer man även att kunna erbjuda bildpaket för mellan 59 och 999 dollar, vilka är tänkta att passa kunder med mindre budget eller tillfälliga bildköpare som arbetar med enstaka projekt.

Bildbanken kommer bestå av av miljontals royalty-fria bilder, vektoriserade filer och illustrationer från Getty Images, iStockphoto samt Jupiterimages. Varje vecka kommer tusentals nya bilder att läggas till. Bilderna går att använda direkt efter att de har laddats ner.

Thinkstock kommer att erbjuda ett rättsligt skydd som en del av abonnemangen och bildpaketen. Det innebär att Thinkstock skyddar sina kunder - när de använder bilderna i enlighet med licensavtalet - mot copyright-krav. Man tar även ansvar för skadeståndskrav på upp till 10 000 dollar för varje bild.

Läs mer på www.thinkstock.com

Publicerad 2010-02-05.

4 Kommentarer

Losecontrol 2010-02-05 21:52  
Kanske jättebra för en del. Dock får frilans och diverse fotobyråer stänga på grund av detta.
Har svårt att se hur vi fotografer skulle vinna på det här.

En bild på en bildutställning brukar kunna säljas för runt 2000kr. För samma pengar får du nu ladda hem 750 professionella bilder i olika kategorier.
Snacka om valuta för köparen och digerdöden för fotografer..
the_Rose 2010-02-06 09:19  
äsch!
Istockphoto har aldrig påverkat min förmåga att ta porträtt av individer tex. Och du kommer aldrig se den senaste bil- eller mobil-modellen etc på istock i tid, så de stora kommersiella projekten påverkas inte heller.

Det är väl snarare macrostock och de med privata stockbibliotek som förlorar. Det betyder att visa fotografer får byta inriktning.

Skall väl också nämna att jag aldrig skulle vilja satsa på en microstock-karriär, känns som att man säljer ut sig ganska billigt på nåt sätt.

mvh
Mårten www.martenkeijser.se
bengt-re 2010-02-07 19:25  
Stockbilder är redan på väg ner till något som är nära noll-pris. Det är unika bilder på exakt det kunden vill ha som det fortfarande finns några pengar i. Nackamasten och kungen, sorry - det kommer inte ställa mat på borden...
jotemaster 2010-02-08 19:41  
Bengt: Du vet om att det finns TVÅ numera va?
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS