Annons
Artiklar > Himlens Mörkrum 2 har nått målet

Himlens Mörkrum 2 har nått målet

Ur Himlens Mörkrum 2. 

 

Pengarna har kommit in - projektet expanderar.

Vi har tidigare rapporterat om att en uppföljare till Himlens mörkrum av Nils Petter Löfstedt som skildrade Jean Hermansons gigantiska fotoarkiv är på gång. 

Journalisten och författaren Folke Isaksson var ofta med Jean och spelade in röster från industrierna. Ljudbanden är bevarade och ska användas i en uppföljare - Himlens mörkrum 2. SVT och K special är med vad gäller en 58-minutersversion som planeras att visas på SVT. 

Men målet är att filma mer, besöka fler arbetsplatser, klippa en längre period, göra en långfilmsversion och komma ut i landet och visa den på bioduk. En insamling via Indiegogo drogs igång, och man har nu nått målet på 300 000 kronor. I skrivandets stund har man fått in 340 0650 kronor.

Vi är överlyckliga! Självklart fortsätter kampanjen då varje krona över kommer göra stor skillnad i arbetet. Kampanjens sista dag är 1 februari”, står det att läsa på projektets Facebooksida.

Himlens mörkrum 2 - Lång pilot from Stavro Filmproduktion on Vimeo.Publicerad 2022-01-30. Läst av 1461 personer.

5 Kommentarer

dafre 2022-01-30 23:17  
Äntligen. Hans bilder är en nationalskatt, värd att visas och bevaras åt eftervärlden.
Nils Bergqvist 2022-01-30 23:21  
Fantastsiskt att det gick att ro i hamn över 300.000 via kampanjen. Bara att önska lycka till med filmen! Vi som jobbar och jobbat på golvet inom industrin känner att vi fått den uppmärksamhet som alla förtjänar. Annars är det mest andra samhällsskikt som får uppmärksamhet. Alla som varit med och byggt Sveriges välstånd och slitit ut våra kroppar har med Hermanssons bilder och Isakssons texter/ord fått en röst och en bekräftelse. Vi ska vara stolta över våra yrken, vi är inte sämre än några andra bara för att vi jobbat med kroppen. Vi är inte dumma i huvet som en del tror, lyssna till vad en av arbetarna sa: "Jag trivs med tempoarbete för där kan jag tänka på annat. Jag säljer bara mina armars kraft. Har hjärnan ograverad, inte exploaterad". Precis så var det för mig. När jag stod och monotont matade brädor i maskinen så kunde hjärnan arbeta med annat. med mitt eget. Den planerade fotograferingar, bilder, löste problem och fick idéer. När jag kom hem var kroppen slutkörd men hjärnan utvilad och taggad. För andra är det nog tvärtom.
luminousoctaves 2022-01-31 08:53  
Gött! Underbart att den här finansieringsmetoden funkar så pass bra och snabbt.
mats lindfors 2022-01-31 10:14  
Vad roligt! Jean Hermansons bilder och gärning är i en klass för sig.
ronny vervaart 2022-01-31 12:28  
Tack för allt arbete ni gjort samt gör för att bevara en yrkesskatt/ Ronny.
annons

Merläsning

ANNONS