Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Martin Oeggerli får Lennart Nilsson Award 2022

Martin Oeggerli får Lennart Nilsson Award 2022

Foto: Martin Oeggerli

 Martin Oeggerli

Bilder med svepelektronmikroskopet belönas.

Dr Martin Oeggerli vid Micronaut GmBH, Basel i Schweiz får Lennart Nilsson Award 2022. Martin Oeggerli använder svepelektronmikroskopet för att avbilda små organismer och biologiska strukturer, som han färglägger för att hjälpa oss att förstå naturens inneboende designprinciper. 

Martin Oeggerli har en doktorsexamen i medicinsk molekylärbiologi. Han är frilansande vetenskapsfotograf och samarbetar med forskare i Basel och på flera andra ställen.

Foto: Martin Oeggerli

Motiveringen lyder:

Dr Martin Oeggerli tilldelas priset som ett erkännande för hans förmåga att åskådliggöra vetenskapen och avslöja skönheten i mikrokosmos med hjälp av svepelektronmikroskopet.

Stiftelsen Lennart Nilsson Award grundades 1998 för att hedra den världsrenommerade svenske fotografen Lennart Nilsson för hans excellenta och innovativa arbete inom fotografering. Stiftelsens syfte är att främja undervisning, utbildning och forskning inom de medicinska, biologiska och tekniska vetenskaperna. Ändamålet uppfylls genom att stiftelsen årligen delar ut ett pris benämnt ”Lennart Nilsson Award” till en person som på ett avgörande sätt medverkat till utvecklingen inom vetenskapligt fotografi eller till den som utfört ett förtjänstfullt arbete i Lennart Nilssons anda.

Stiftelsen Lennart Nilsson Award grundades 1998 för att hedra fotografen Lennart Nilsson för hans arbete inom fotografering. Stiftelsens syfte är att främja undervisning, utbildning och forskning inom de medicinska, biologiska och tekniska vetenskaperna.



Publicerad 2022-06-23.

3 Kommentarer

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS