Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Naturskyddsföreningen anordnar fototävling

Naturskyddsföreningen anordnar fototävling

Med anledning av NSF:s 100-årsjubileum anordnas en fototävling där varje fotograf kan tävla med max 30 bilder inom sju teman.

Du tävlar genom att registrera dig på webbplatsen och sedan publicera dina tävlingsbidrag. De sex temana är skog, jordbruk, klimat, kemikalier, hav och kust, biologisk mångfald och kraft att förändra (Naturskyddsföreningens verksamhet). Det finns tio priser som uppgår till ett värde av runt 10 000 kronor. Första pris är ett presenkort hos Scandinavian Photo värt 6 000 kronor. Du har fram till den 14 september på dig att ladda upp dina bidrag.



Publicerad 2009-06-19.

6 Kommentarer

ErlandH 2009-06-21 11:18  
Det kanske är värt att påpeka att alla som deltar i tävlingen ger bort sina bilder till SNF. Så här står det i reglerna:

"Den tävlande medger att de inlämnade bidragen:

Får användas fritt av Svenska Naturskyddsföreningen, dess länsförbund och kretsar i deras respektive verksamhet, med angivande av upphovsman/kvinna. I övrigt behåller fotografen sin upphovsrätt."
Lars Forslin 2009-06-22 06:33  
Ja, ett billigt sätt för SNF att fylla på sin bildbank. Tack för påpekandet.
Rimligt hade väl varit att de fått publicera bilderna i anslutning till tävlingen, men att de ska kunna använda dem i åratal framåt, känns inte alls bra.
renberg 2009-06-23 09:43  
Men det är väl skillnad på ett kommersiellt företag och en ideell förening? Jag ser inte något stort problem i att låta Naturskyddsföreningen använda mina fotografier till att illustrera sin verksamhet. Tvärtom, de gör större nytta där än i mitt fotoalbum i datorn.

Men jag kanske är något jävig då jag själv är medlem i föreningen och inte har några direkta ambitioner att försörja mig på fotograferandet.
Jungis 2009-06-25 08:30  
Tyvärr blir detta mer och mer vanligt att tidningar tar in läsarbilder och anordnar tävligar för att slippa betala för bilder.Det är skillnad om man BARA använde bilden i samband med tävlingen, men man tar sig friheten att ofta också använda bilden i sin marknadsföring.
Man undrar hur ansvariga för fotosidan.se ser på detta eftersom bilder som skickas in till Fotosidan Magasin också till stor del består av läsarbilder.Tidningen bygger ju på det. Där tar man sig också friheten att använda bilderna i IDG´s marknadsföring och på IDG´s sajter.
Bara för man är amatörfotograf så ska man inte ge bort rätten till sin bild utan ersättning.
Tycker att vi som amatörfotografer ska vara mer kritiska till hur våra bilder används.
Läs tävlingsreglerna noga! Är det tveksamheter skicka inte till sådana tävlingar/tidningar
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS