Artiklar > Ny bok om bildens makt

Ny bok om bildens makt

Inser vi kraften, makten och det ansvar som det visuella språket för med sig?

Bo Bergström är författare, föreläsare, utbildare och creative director och har skrivit tio böcker om olika aspekter på visuell kommunikation. I sin elfte bok ”Bildens kraft, makt och ansvar” pekar han på att det ofta sägs att bilden är det nya svenska språket. Vi kommunicerar ständigt med foto, film, illustrationer och teckningar - men inser vi kraften, makten och det ansvar som det visuella språket för med sig?

”Bildens kraft, makt och ansvar” bygger på en ”upplevelse-pedagogik” - ett samspel mellan aktuellt och klassiskt bildmaterial och kortare texter. Tre kapitel berör resonerande tankar och reflektioner .

Boken tar även upp strategi, idéarbete och produktion av material för nyhetsförmedling och kommersiella budskap i relationen mellan beställare, fotograf samt betraktare.

Boken riktar sig till alla som är intresserade av ämnet. Förlaget nämner studenter på foto-, journalist-, reklam-, design- och kommunikationsutbildningar och professionella visuella kommunikatörer som fotografer, filmare, redigerare, bildchefer, art directors och grafiska formgivare.Publicerad 2020-05-30. Läst av 1732 personer.
Missa inte utrustningsförsäkringen som Plus-medlemmar har bättre pris på

Plusmedlemskap kostar 220 kr per år

2020-05-30 13:11   PMD
Använder boken texter för att förmedla sitt budskap till läsaren? :-)
Sten-Åke Sändh 2020-06-10 16:16
Per, i vår stressade tid så har vi inte tid att försöka tolka vilket av alla dessa mer än tusen ord en bild sägs säga, så därför tjänar vi förmodligen massor med tid på att skriva istället.

Kul för övrigt med en bokrecension för en gångs skull, även om den var rätt sumarisk. Får väl söka djupare recensioner på andra ställen istället.
2020-06-06 16:57   Mattias Karlsson Sjöberg
Lysande bok. Jag har inte tid att inte läsa lärorika böcker.
Sten-Åke Sändh 2020-06-10 16:18
Inte jag heller!

Merläsning