Artiklar > Ny miljonskuld hotar fotografen Annie Leibovitz

Ny miljonskuld hotar fotografen Annie Leibovitz

Som om det inte vore nog för Annie Leibovitz kommer nu en ny stämningsansökan som hotar fotografens bildarkiv. Nu har hennes skulder uppgått till omkring 40 miljoner dollar.

Turerna kring stjärnfotografen Annie Leibovitz bara fortsätter.

Fotosidan skrev i augusti 2009 om hennes skuld på 24 miljoner dollar till Art Capital Group – ett företag som specialiserat sig på att låna ut pengar till personer som äger värdefull konst. Leibovitz gav i samband med lånet bort rättigheterna till sitt bildarkiv plus sina två fastigheter som säkerhet.

För ett par veckor såg det ljusare ut för Annie Leibovitz som var på väg att lösa sina ekonomiska problem med hjälp av den privata investeringsfirman Colony Capital. Firman hade tagit över hennes skulder för att hon åter skulle få kontroll över sitt bildarkiv, de skulle också hjälpa Leibovitz att tjäna pengar på bilderna. Men nu blir Leibovitz stämd av investeringsfirman Brunswick Capital Partners.

Brunswick Capital Partners menar att man har blivit anlitad av Leibovitz för att hjälpa henne komma ur den ekonomiska knipan. Det var Brunswick som hjälpte henne komma i kontakt med Colony Capital som sedan övertog hennes skuld - ett arbete som firman ej fått betalt för och som värderas 315 000 dollar. Hon blir även krävd på två procents provision på de de cirka 40 miljoner dollar som Colony Capital lånade ut till Leibovitz.

Källa: PDNPulse.

Läs mer:
Leibovitz anklagas för bildstöld
En närmare titt på Leibovitz-skandalen
Annie Leibovitz stäms för kontraktsbrott

Publicerad 2010-04-08. Läst av 5619 personer.

2 Kommentarer

Lorryquai 2010-04-09 13:11  
För att en ska nå toppen måste andra ramla ner, så funkar usa och detta är ett ypperligt exempel på det.
millhouse 2010-04-09 15:46  
Pengagirighet är tyvärr inget nytt vare sig i USA eller Sverige. Det är dom "stora" aktörerna på denna marknad som fick stor delar av världsekonomin på fall.
Möjligen att man nu måste ta in vad man förlorat på annat.
Det är inte förvånande att denna girighet nu slår ned på detta sätt och tydligen "klär av " denna fotograf hennes värdighet. Men som sagt makabert.

Merläsning

ANNONS
Samyang 24-70 - Scandinavian Photo