Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > På med hjälm

På med hjälm

PFK har rapporterat om en ansluten fotograf som under match blivit skadad av en puck, och nu kommer de med rekommendationer om att alltid använda hjälm.

Hjälm används redan idag av en del fotografer, inte minst Tage Olsin som ofta rapporterar om livet som hockeyfotograf i sin fotosidanblogg Sprotfoto. I hans senaste blogginlägg så berättar han att återigen blivit träffad av en puck och hur få fotoamatörer på plats som är försäkrade.

Svenska Hockeyligen uppmärksammar det hela och berättar att man i samband med ackreditering kan anmäla om man vill låna en hjälm.

"På förekommen anledning vill Svenska Hockeyligan tydliggöra att de fotografer som har önskemål om att stå vid sargen och fotografera gör det på eget ansvar. Närheten till isen är förenad med ökad risk för att bli träffad av puck eller klubba och vi rekommenderar starkt att alltid använda hjälm under pågående match", – säger Lena Bryngelson från Svenska Hockeyligan.

Publicerad 2009-01-15.

5 Kommentarer

Skötkonung 2009-01-15 17:10  
Fotar själv hockey i Märsta och då laget Arlanda Wing´s matcher. Har under denna säsong blivit träffad i bröstet av en puck, en som strök knät och senast han jag precis ducka för en puck. (ska kolla över mina försäkringar tror jag) och då står jag på läcktaren och fotar för att slippa få med glaset.... På gott och ont (i bröstet)
Har börjat kolla på andra ställen att stå på.
Men känns ibland som om man ränsar lite mer "slarvigt" åt läcktar sidan än mot båsen?
BugEyes 2009-01-15 18:57  
Jag står framför glaset som skyddar publiken under AIK's hemmamatcher. Var först av dom som brukar vara där att skaffa hjälm.
Det som triggade mig var en incident under AIK-Malmö när jag stod och försökte få en bra bild på målvakten. Det smällde till alldeles bredvid mig, en Malmö back hade skjutit ett slagskott snett (typiskt Malmö). Mitt motljusskydd på 70-200 var i bitar och Uv filtret sprucket, men gluggen klarade sig och jag med. Sedan dess gäller hjälm på huvudet, filter på gluggen och ögonen på spelet.
I Ejendals har dom hjälmtvång och det finns lånehjälmar, så borde det vara överallt.
Det blir nervöst när det finns en nybörjare i fotobåset som inte är med på att pucken kan komma i rundeln utan sticker ut kroppsdelar, när man lärt sig spelet blir man bättre på att förutse faran.
jonascarlson 2009-01-16 09:59  
Jag röstar för fotohål. Men det är väl billigare att skjuta över problemet på fotograferna genom att införa hjälmtvång. Då slipper man kostnaden med att göra fotohål.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS