Annons
Artiklar > Pressfotograf på Östran blev hotad till livet

Pressfotograf på Östran blev hotad till livet

Fotografen från Östra Småland skulle ta bilder på en kinakrog där delar av taket hade rasat ner. Det som började med ett vanligt fotouppdrag slutade med allvarliga hot som nu har polisanmälts.

När fotografen kom till platsen frågade han först ägaren om han fick ta några bilder inne i lokalen. Det gick inte för sig. Fotografen accepterade beskedet och ställde sig på trottoaren på andra sidan gatan, på allmän plats, för att ta några bilder, skriver Medievärlden.

Det var då en helt annan man kom fram till fotografen och sa:
– Du ska passa dig. Hade det här hänt i mitt hemland hade du varit en död man.

Händelsen har polisanmälts och fotografen tycker att upplevelsen är obehaglig. Han har till och med blivit angripen på sin Facebook-sida, där några personer har lyckats spåra upp honom.

Ulf Carlsson är chefredaktör på Östran och tycker det är viktigt att markera att man inte kan säga vad som helst till en journalist i jobbet.

– Att man får skäll och att folk är högröstade är bara att acceptera. Det ligger i sakens natur att alla inte kan gilla allt vi publicerar. Men när man kommer med hot av typen ”Jag vet var du bor” så har man passerat en gräns, säger Ulf Carlsson.



Publicerad 2010-08-18.

2 Kommentarer

Eric_W 2010-08-19 11:12  
If i had a nickel for everytime... Man kan tillägga till storyn att vi trots detta har ett väldigt vänligt fotoklimat om man jämför med andra länder, även många europeiska. Utan att ha läst mig in mer i fallet än det som står här på fotosidan så hoppas man ju lite på en fällande dom.
FunnyBunny 2010-08-19 14:03  
Det är sant att vi har mycket fotovänligt klimat här i jämförelse.

Det kanske inte några människor som kommit från andra länder har förstått och tror att det är fotoförbud precis som i deras hemländer. Beklagligt.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS