Annons
Så säljer du lagligt

Så säljer du lagligt

Fotosidan.se har en mycket aktiv annonsmarknad med mängder av annonser. Dn.se redovisar hur du säljer dina produkter lagligt.

"Den som säljer diverse personligt lösöre, det vill säga sådant som man haft för personligt bruk, exempelvis kläder, möbler, en tv-apparat eller en bil, kan göra det utan att skatta så länge vinsten inte överstiger 50.000 kronor på ett år. Det är vinsten det handlar om - inte försäljningssummans storlek", skriver Dn.se i sin artikel om hur man säljer lagligt på nätet.

Det är alltså vinsten som inte får överstiga 50.000 kr per år. Och det är kanske inte så stor risk om man säljer sin begagnade digitalkamera. Om man däremot köper med sig hem från utlandet och säljer så kan man börja göra rätt rejäla vinster, och det är då man måste hålla koll för att inte göra något olagligt.

Publicerad 2008-02-25.

4 Kommentarer

ondjultomte 2008-02-25 11:19  
Nej, inte speciellt stor risk att man gör vinst när man säljer beg. kameror :)

Synd att man inte kan kvitta förlusten ;)
strixnebulosa 2008-02-26 16:02  
Är man lika dålig på att sälja somjag så blir det ingen vinst att skatta för.....
JOLidman 2008-02-26 22:25  
Kvitta förlusten ... Om du har ett företag så måste du få kvitta förlusten mot vinsten. Hur tror du annars "de stora pojkarna och flickorna" har råd?

Som privatperson är det kört!
Saxdalen 2008-02-27 16:31  
Klart om du har ett företag så är det lite andra regler.

Detta exemplet är om du säljer något som du använt privat. Observera att det inte gäller om du har en hobbyverksamhet, ex köper in från utlandet och säljer. et med 50 000 gäller bara om du säljer "något du inte längre vill ha" och rpkar tjäna pengar på det.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS